Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Diákigazolvány-igénylés, ha...

Diákigazolvány-igénylés, ha jelenleg nincs jogviszonyom, de szeptembertől lesz?

Figyelt kérdés

Most semmilyen igazolást nem tudok felmutatni, hogy majd szeptembertől jogviszonyom lesz, és a suliba való beiratkozás is augusztus végén van.

Viszont a NEK azonosítóra meg szükségem lesz, ahhoz el kell menni az Ocsmányirodában csináltatni. (Na de ilyen alapon, akárki bemehet, hogy igényeljen diákot nem?)

Mi ennek az egésznek a menete?

Csak akkor tudok csináltatni, ha kezem lesz a hallgatói jogviszony?

2015. júl. 14. 17:29
 1/3 anonim ***** válasza:

NEK azonosítót igényelhetsz most is. Bemész az Okmányirodába, és ott csinálnak neked. Lefotóznak, aláírást vesznek, és megkapod az azonosítódat. Érdemes is minél előbb elintézni, mert a nyár vége felé mindenkinek aktuális lesz, és sokkal többen lesznek majd.

A diákigazolványt csak azután igényelheted, hogy beiratkoztál. A beiratkozás után érdemes minél előbb kezdeményezni az eljárást, mivel amíg nem igényelsz diákot, addig ideiglenes diákot sem adnak ki, tehát semmilyen kedvezményt nem vehetsz igénybe, amihez diákigazolványra van szükség (bérlettől kezdve a mozijegyig). Tehát a dolog úgy működik, hogy csináltatsz NEK azonosítót, majd beiratkozás után elkezded igényelni a diákigazolványt, befizeted rá az összeget is minél előbb, és ezután elmész a megfelelő helyre ideiglenes diákigazolványért. Ez egy darab papír, van rajta érvényesség is, szóval figyelj arra, hogy valamikor lejár. Ha nagyon sokára érkezik meg a diákod (ami simán meglehet, nálunk november-május között bármikor jöhet, szeptemberi igényléssel), akkor egy idő után újabb ideiglenest kell kréned.

2015. júl. 14. 17:54
 2/3 A kérdező kommentje:

Értem, köszi. :)

Legutóbb szeptember elején igényeltem meg az új diákot, (amikor gimiből mentem rögtön egyetemre), és januárban kaptam meg, akik meg csak később igényelték, azok kb. márciusban.

Azért is akarom ezt minél hamarabb elintézni, hogy pl. a metróban ne kelljen kiorigamizni azt a .... diákhelyettesítő papírt :)

2015. júl. 14. 21:01
 3/3 anonim ***** válasza:
Én 2013-ban kezdtem az egyetemet, szeptember első hetében igényeltem a diákot, és csak novemberig kellett küzdenem a papírral, az őszi szünet végén megérkezett a diákom - de ez kivételesnek számított nálunk a szakon :D
2015. júl. 16. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!