Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nincs diákigazolványom, én...

Nincs diákigazolványom, én tudok igényelni?

Figyelt kérdés
Nem rendelnek nekem diákigazolványt, mert azt csak szeptembertől júniusig fognak. Átjöttem másik iskolába, így elvették a régit. Nekem viszon szükségem lenne egy diákigazolványra, mert szeretnék menni dolgozni, és már helyem is van. Komolyan nem tudnak ilyenkor rendelni? mert a diákszövetkezet nem áll velem szóba, hiába van iskolalátogatásim. amin rajta van ilágosan, hogy nappali tagozat, és jövőre is oda fogok járni. Valahova én nem mehetnék, hogy tudjak igényelni? komolyan mondom tehetetlennek érzem magam. nagyon kellene a pénz és nem tudom mit tehetnék, vagy hova fordulhatnék.. légyszi segítsetek :/

2015. júl. 4. 19:26
 1/6 anonim ***** válasza:

Ahol elvették a diákodat, ott adniuk kellett volna egy papírt, ami helyettesíti a diákodat.

Mikor mentél át az új iskolába? Már jártál oda az idei tanévben is valamennyit? Mert akkor kellett volna igényelni diákigazolványt, és azalatt az idő alatt ideiglenes diákot kéne kapnod, a papír, amiről feljebb is írtam. Ha viszont a tanév végén mentél át, akkor tök jogos, hogy nem kezdik el igényelni.

2015. júl. 4. 20:13
 2/6 A kérdező kommentje:
nem most mentem át, de csak akkor adnak papírt, ha meg is rendljük a diákot. na nekem van olyan papírom, de már nem rendelnek. aztmondták sokáig, hogy nem jó a rendszer, nem engedi. aztán nem jutottam be hozzájuk, ugyanis egy szünetben lehetett menni, mindenkinek. na hát nem egy ember állt sort. sosem jutottam be, de mikor mégis, akkor pedig nem ért rá ezzel foglalkozni. most hiába voltam bent, senkit sem érdekel.
2015. júl. 4. 20:27
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező. Az iskolában, ahol elvették a diákodat, nyomtatniuk kellett volna egy ideiglenes diákigazolványt. Erről írt neked az első.

Ahová most beiratkoztál, oda kell egy NEK-adatlap (okmányirodában csinálnak ingyen) plusz 1400 forint. Ezt ha leadod és ők megigénylik a diákodat, akkor már ők is tudnak nyomtatni ideigleneset.

DE! A diákodat elvevő iskolának kellett volna ideigleneset nyomtatni, pont azért, hogy elkerülhető legyen ez a helyzet.

2015. júl. 4. 20:52
 4/6 anonim ***** válasza:
Amúgy ha esetleg a régi iskola nem írt még ki a rendszeréből, akkor tudniuk kellene ideigleneset nyomtatni. A régit is felhívhatod tehát ezt megérdeklődni. Akár meg is említheted, hogy nem kaptál tőlük ideigleneset, holott adniuk kellett volna.
2015. júl. 4. 20:55
 5/6 anonim ***** válasza:

ideiglenes diákigazolványt tudsz szerezni, ez 2 hónapig érvényes

ezt az előző iskoládnak is kellett volna adnia (de ha régebben váltottál, akkor az már lehet lejárt)

az új sulitól viszont kérhetsz

bár így nyáriszünetben nem tudom mennyire foglalkoznak ilyenekkel

heti 1 nap nyitva szokott lenni, menj el akkor és ha szépen megkéred és elmagyarázod milyen fontos lenne, lehet megcsinálja most is

2015. júl. 5. 09:33
 6/6 anonim válasza:
A 7000100 kérdés
2015. júl. 12. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!