Érdemes a jogi diploma megszerzése után jogi szakvizsgát tenni? Ha igen, miért és ha nem, miért?
Attól is függ, hogy hol dolgozol... Bizonyos helyeken anélkül egyszerűen soha nem fogsz előre lépni. Ügyvédjelölt, bírósági- vagy ügyészségi fogalmazó, esetleg közjegyzőjelölt... Ezek mind a szakvizsgáért dolgoznak.
De például egy földhivatalban, cégbírósági ügyintézőként, vagy általános jogászként adott esetben mindegy lehet. Ezeken a helyeken sokszor a közigazgatási versenyvizsgát várják el inkább. (De, ha szakvizsgád van, az több, tehát az kiváltja a versenyvizsgát.)
"Szóval szerintem hajrá, veszteni nem veszthetsz semmit."
Dehogynem.
Legalábbis, ha a közigben vagy jogász ( mint sajnos én).
Az osztályvezetőmnek csak közig szakvizsgája van, nekem viszont jogi szakvizsgám van. Ezért minden sz@r melót, amit neki kéne osztályvezetőként elvégezni rám lőcsöl.
Tudja, hogy úgysem mondok nemet, mert kell a pénz, meg a rohadt munkahely is. Elmenni máshová már nem tudok, mert benne vagyok a korban is.
Munkakörömhöz nem kell jogi szakvizsga, de eleve úgy kerültem a közigbe, hogy már csak egy részvizsga hiányzott a jogi szakvizsgából.
Amikor meglett, az összes tetves kuli melót megkaptam. Se megbecsülés, se fizetésemelés, se előléptetés . Csak a szopatás meg túlóra.
Köszönhetően annak, hogy jogi szakvizsgával nagyságrendekkel több vagyok szakmailag, mint a sok közig szakvizsgás.
Vissza is élnek vele. (lehet ez a bosszújuk, hogy nekem van, ami nekik nem lesz).
Szóval gondold meg, kérdező, hogy kinek mit árulsz el a végzettségedből.
Már ha a közigben tervezed a jövődet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!