Emelt szintű érettségi milyen középszintű érettséginek felel meg? Felvételi pontok számítása? Új érettségivel? Közép és emelt szinten egyszerre? több lent
Az a helyzet, hogy anno elég elrontottam az érettségit.2005
De most szeretnék újra érettségizni.
Az egyik tárgy a történelem lenne.
Anno írtam egy 77%-ot középszinten. Most nekimegyek az emelt szintnek.
Ez ha sikerül megkapom a plusz 50 pontot. Idáig rendben.
DE MI VAN AKKOR, ha EZ KEVESEBB %-ú lesz mint az eredeti középszintem.
Menjek neki megint a középszintnek és az emelt szintnek egyszerre. Van ilyen egyáltalán.
Konkrét erről nem találtam infot, a pontkalkulátorok is csak az eredeti érettségim eredményét és esetleges emelt szintű eredményt(50 pont) számolnak.
Tehát egy emelt szintű érettségi milyen középszintű érettséginek felel meg?
"Most nekimegyek az emelt szintnek.
Ez ha sikerül megkapom a plusz 50 pontot. "
Helyesbítem: ha legalább 45%-os, akkor kapod meg a plusz 50 pontot.
"DE MI VAN AKKOR, ha EZ KEVESEBB %-ú lesz mint az eredeti középszintem"
Mindkét módon, az új és a régi érettségi figyelembevételével is kiszámítják a pontjaidat, azt veszik figyelembe, ami neked kedvezőbb.
"Menjek neki megint a középszintnek és az emelt szintnek egyszerre. Van ilyen egyáltalán. "
Nincs ilyen, már csak azért sem, mert egyszerre vannak az írásbelik.
"Tehát egy emelt szintű érettségi milyen középszintű érettséginek felel meg?" Ilyen átszámítás nem létezik.
Megírom 46%-ra az emelt szintet. Kapok 50 pontot és a régi 77% pont.
Remélem jól értelmeztem.
Tehát hogy a régi középszintem többet érjen
: első évben írok egy új középszintűt ami több mint 77%
a köv. évben emeltet írok ami több mint 46 %
vagy: első évben írok egy 77% fölötti emelt szintet.
hm elgondolkodtató
"Megírom 46%-ra az emelt szintet. Kapok 50 pontot és a régi 77% pont.
Remélem jól értelmeztem."
Nem! 46+50 = 96 pont. Vagy az emeltet, vagy a régi közepet számítják, de a 2 eredményt nem keverik.
A pontokat két felvételi tárgy érettségi eredményéből számítják. Eddig tiszta sor. Csak éppenséggel EGY darab érettségi eredményt számítanak tárgyanként. Ha van a 77%-os közeped, és a 45%-os emelted, akkor előbbi 77 (vagy duplázással 154), utóbbi 45+50=95 (duplázással 90+50=140) pontot ér. Ezek közül pedig azt számolják be, amelyik nagyobb. Ha a középszintű érettségidet számítják, akkor NEM kapod meg az emelt +50 pontját.
Emelt szintű érettségi pedig (a +50 ponttól eltekintve) ugyanúgy van pontozva, mint a közép, 1% = 1 pont (vagy 2, duplázással)
Emelt szintű érettségi pedig (a +50 ponttól eltekintve) ugyanúgy van pontozva, mint a közép, 1% = 1 pont (vagy 2, duplázással)
Igen világos,csak nem igazán fair, hogy csak közepet ill. csak emeltet írhat az ember.
Mert gondolom és tudom is, hogy az emelt jóval nehezebb.
A fent említett példában tehát hiába tanulom szét magam, megírom az emeltet sikerrel,(46%) jó jön a pluszpont, de kb semmi haszna nem volt, mert azzal a befektetett energiával valszeg(ha lenne rá lehetőség) 77% nál többre hoznám az új középszintűt. Így meg hiába emelteztem csak az 50 többletpontot kaptam meg.
Ill ha az emeltet megírom 77% fölött akkor Háváj miami van. Na ez itt a bibi, hogy ez nem biztos h menne.
A másik meg nyelv lenne, de ott az írták hogy inkább emelt érettségi előbb mint középfok
Ha a középszintű érettségidet számítják, akkor NEM kapod meg az emelt +50 pontját.
E mondat mellett pedig elsiklottam.
Tehát tárgyanként a max 250pontot csak emelt 100%-al lehet hozni pont.
Nincs olyan, hogy tárgyanként 250 max pont. Ha duplázással számolsz, akkor is 200 pontot ér egy tárgy. Az emelt +50 pont a többletpontokhoz megy, amiből 100 a maximum, és sok más módon is össze lehet hozni.
És nem, nem fair, hogy az emeltet nem számítják másként. Eleve azért jár a +50 pont, mert emelt szintű. És igen, a 46%-os emelt, kontra 77%-os közép tényleg azt mutatja, hogy az emelt "nem éri meg". Csakhogy az emelt szintet azoknak találták ki, akik középből szinte tökéletes eredménnyel tudnak teljesíteni (stabil 90% fölötti), és azok az emeltet is le tudják 80% fölé hozni. Akkor pedig már nagyon is megéri :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!