Milyen dokumentum kell ahhoz hogy megkapjam a fogyatékosságért járó többlet pontot?
Figyelt kérdés
tudom hogy sokaknak fáj hogy vannak ezeka többlet pontok és hogy mi az hogy mi kapunk ilynekért de! Én pl szívbeteg vagyok, 3 műtétem volt ( mindegyik minimum 10 órás vagy több) az utolsó 16 évesen volt amikor tizenegyedikes voltam. Na most 5 hónap esett ki ezáltal de nem kellett évet ismételnem mert be tudtam annyira pótolni hogy ne bukjak meg. ( persze az eredményeim közel se lettek olyanok mint azelőtt) Szóval szeretném igénybe venni ezt a pontot, a BNO kód is meg van. Feltöltöttem egy olyan dokumentumot amit a Magyar Államkincstár állított ki amiben magasabb összegű családi pótlékot kapok. ( mivel nem vagyok hátrányos helyzetű ezért ugye csak azért járhat a magasabb összegű mert súlyosan fogyatékos ill. tartósan beteg vagyok) de ezt elutasította az e-felvételi. Már megkérdeztem az educatiot is ők azt mondtak hívjam fel a pedagógiai szakszolgálatot, de ők nem tudtak segíteni, ők azt mondtáák hívjam fel a rehabilitációs szakigazgatásiakat ők meg nem vették fel. Hozzá teszem már régebben feltöltöttem de csak pár napja jeleztek vissza hogy elutasították. Szóval, most mit csináljak? ( egyébként enélkül a 40 pont nélkül is elvileg felvesznek de azért nem szeretnénk kockáztatni, és ha már egyszer hónapokig feküdtem a kórházba, hetekig úgy hogy felülni alig bírtam, szerintem nyugodtan igénybe vehetem)2015. júl. 1. 10:48
1/2 anonim válasza:
Sajnállak a betegséged miatt, jobbulást kívánok, de te nem vagy fogyatékkal élő, te tartós beteg vagy.
Többletpont kizárólag fogyatékosság esetén jár (látás, hallás, stb fogyatékosság esetén).
Még ha száz százalékban munkaképtelen lennél a betegséged miatt, akkor sem számítanál fogyatékosnak.
Nem kell telefonálgatni mindenkinek, egyszerűen el kell olvasni a felvételi tájékoztatót, ahol le van írva, kinek jár. Sajnos neked nem.
2/2 anonim válasza:
Pontosan ezt a részt a felvin: [link]
Megdöbbentő, hogy ennyi szakszolgálatnak fogalma nincs a néhány kattintással elérhető jogszabályokról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!