Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mivel foglalkozik a pszichológus?

Mivel foglalkozik a pszichológus?

Figyelt kérdés
lelki sérülteket gyógyít? -milyen egyetem kell hozza? és milyen tantárgyak vannak-ha párat tudsz sorolni..
2010. márc. 2. 18:22
 1/5 anonim ***** válasza:

Felvi.hu --> szakleírások, egyetemek, felvételi tantárgyak

google.hu, pszichológia tanterv --> tantárgyak

2010. márc. 2. 18:32
 2/5 anonim ***** válasza:

milyen pszichológus? klinikai, tanácsadó, iskola-óvoda, munka és szervezet-, egészség-, vagy a sportpszichológus, szociálpszichológus, kutató melyiknek a munkájára gondolsz?

Minimum pszichológus diploma kell mindegyikhez, de általában jóval több. az ELTÉn van szociál- (2 félév), kognitív-(3 félév), személyiség-(2 félév), affektív- (1 félév), fejlődéspszichológia(1 félév), anatómia (2 félév+gyak), pszichofiziólógia (1), neurológia(1), statisztika (4 félév!) viselkedéselemzési készségtárgyak, fejezetek a pszi különböző területeiből, bevezetés a fent felsoroltak pszichológiájába....:) meg még csomó...

2010. márc. 2. 18:33
 3/5 A kérdező kommentje:
látom te nagyon jártas vagy a témában! olvastam 1 csomót, de nem értek semmit. Légyszives azt mond el nekem, hogy: Én pszichiáter(vagy mi) akarok lenni. Olyan aki lelki beteg embereken segít. ez a pszichiáter.. nem? Milyen egyetem szükséges ehez? (mert ha orvosi, akkor kiszállok, mert jelenleg teológia osztályban vagyok)
2010. márc. 2. 18:39
 4/5 anonim ***** válasza:
A pszichiáter meg a pszichológus az tök más. A pszichiáter az orvos, a pszichológus meg bölcsész. A pszichiáter gyógyszerrel kezel beteg embereket (pl szenvedélybetegeket, "elmebetegeket"). A pszichológus meg nem tudom...olvasd el felvi.hu-n, ott le van írva.
2010. márc. 2. 18:50
 5/5 anonim ***** válasza:
0%
Leginkább sablonokat húz rá azokra az emberekre, akiknek más a nézetrendszere, így meg próbálja ellehetetleníteni őket. Kamuszak.
2010. márc. 2. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!