Csecsemő és gyermekgondozó külföldön vagy itthon pszichológus?
Tudom,hogy óriási a határ a 2 szak között,de rengeteg a diplomás munkanélküli vagy alacsony kereső.Véleményem szerint eltudnám végezni a pszichológia szakot de kérdés,hogy érnek-e vele valamit? A csecsemő és gyermekgondozó szakhoz jobban húz a szívem és szívesen csinálnám,de itthon azt nem fizetik meg,ezért arra gondoltam h Ausztriába szeretnék vele elhelyezkedni (Bécs leginkább),de fogalmam sincs,hogy Ausztriába mik a keresett szakmák, felvennének-e hogy magyar vagyok stb.
Köszönöm a válaszokat!
a fene tudja
Mostanság kimennek a fiatalok - elenyésző részük mennybe jut és vadítja a többieket.Némelyek diplomásként kimennek almát pucolni hogy rövid idő alatt keressenek egy autóra valót de ezek is pár év múlva visszatérnek.
Sok nagyokos böfögi az igazságát hogy a hülye agyoniskolázott éhbérért gürcöl itthon a sógorom fia bezzeg egy szál érettségivel halomra keresi magát kint pultosként.
Csakhogy az a nagy büdös helyzet hogy ez hazárdjáték.Mit tudod te hogy 10 év múlva mik lesznek ott a hiányszakmák(pláne ugye hogy a jelenlegi hiányszakmák köre is képlékeny).Ja meg millió dolog bekövetkezhet 10év sőt kevesebb alatt is.pl:Megnyitják a munkaerőpiacot még egy csomó csóró ország előtt azok meg téged szorítanak ki a csecsemőszakmából.Hazakullogsz és irigyled a pszichológust mert annak legalább kiszámíthatóbb a karrierje
A Csecsemő- és (kis)gyermek gondozó az
nem fősulis képzés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!