Meghúztak magyarból érettségin! Hogyan tovább (lent)?
Az írásbelid hány pont lett? Ha megvolt 32, akkor a szelin összesen 6 pontot kellett volna adniuk. Írtál használható jegyzeteket a jegyzetpapírra? Nem lehet, hogy azért nem fogadta el, mert hülyeségeket beszéltél? Húzattak póttételt?
Egyébként téged nagyon utálhatnak, hogyha még hazudnak is, vagy te értetted félre a következő vizsgaidőszak fogalmát, az ugyanis októberben van, és szept. 5-ig kell jelentkezni. Olyan, hogy esti érettségi, olyan nincs, az esti a tanulás lehet, nem a vizsga. Én csak azt nem értem, hogy ha ennyire meg akart buktatni, akkor mért nem tanév végén tette.
meg fog húzni: 3 szó le akarom tudni: 3 szó. Az igekötős ige nem a megfog meg a leakar, hanem a meghúz és a letud egy közbékelt szóval (fog, akar).
A jogszabály szerint, ha a felelet nem éri el a 12%-ot, itt 6 pontot (nem 8), akkor AZ ELNÖK póttételt húzat. Az elnök húzatta a póttételt, vagy a kérdező tanár?
Nem tartom valószínűnek, hogy helyt adnának a fellebbezésednek, de én egészen biztosan megtenném akkor is, ugyanis kizártnak se tartom. De siess, ha még benne vagy 5 napban (nem munkanap). A fellebbezésedet ki kell vizsgálniuk, ki kell kérdezniük az elnököt és a kérdező tanárt, meg aki még jelen volt, meg kell nézniük a jegyzeteidet, meg kell nézniük a pontszámodat, és ha a jegyzeteidből egyértelmű, hogy megérdemelted volna a hatot, akkor esetleg megaghatják. Az a minimum, hogy legyen ebből a kérdező tanárnak és az ehhez asszisztáló elnöknek némi kellemetlensége. Neked vesztenivalód nincs, a fellebbezéssel csak nyerhetsz, megéri megpróbálni. De nem válaszoltál arra a fontos kérdésre, hogy húzattak-e póttételt, és az (mivel kellett, hogy húzassanak) hogy ment. Az igazgatónak kell beadni a fellebbezést a Megyei Kormányhivatalnak címezve. Ne maradj le, lépd meg, az érettségi bizonyítványod múlik rajta, de ha nem jön össze, akkor is okoztál néhány kellemetlen percet, sőt álmatlan éjszakát a szemétládának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!