Aki már túl van a szóbelin, milyen hasznos tanácsot adna mmost nekem?
Csütörtök - péntek megyek szóbelire, elvileg csütörtökön kerülök sorra. A magyar van hátra, a német és a töri, ezek mind közép szinten. De úgy izgulok, még van 2 napom arra hogy a tételeket egyben átolvassam, mert csak elvileg tudok mindent, de úgy érzem hogy nincs tudás a fejemben :D Mit csináljak majd ha ott semmi nem jut majd az eszemben? Pót tételt nem akarok kérni semmiképp, inkább szenvedek az eredetivel. De ha már kint feleléskor elakadok, akkor mondhatom nyugodtan a tanárnak hogy szeretnék segítséget kérni? Hogy ne a némaságomat kelljen néznie hosszú másodpercekig... :D És szerintetek hogy viselkedjek? Azt tudom hogy a mosoly soha nem árt, de pl ha alig tudok egy tételt, inkább lassan beszéljek róla, hogy minél előbb elteljen az a 10 perc, vagy zavarjam le gyorsan, hátha kérdez olyat amivel javítok még a jegyemen? Nektek mi volt a taktika? Jöhetnek a jó hosszú beszámolók!! :D
Köszönöm!
18L
Köszönöm szépen!!! :)
Magyaron egyébként milyen segítséget kap az ember a szöveggyűjteményen ás a köteteken kívül? Van valami forrás, vagy kérdés is?
magyarból nekem idézet volt és hogy miről kell beszélni 4 kulcsszó. nyelvtanból meg szintén a feladathoz volt egy idézet és arról kellett beszélni a tétel cím alapján.
a szöveggyűjteményt pedig már kint nem lehetett használni, írj ki belőle mindent még a helyeden.-szereplők, verselés , íróról stb..
töriből jó hosszú forrás volt legalább 3 oldal+atlasz
Én világéletemben hadilábon álltam a törivel. Szerintem kezd úgy a feleleted, hogy elmondod miről szeretnél beszélni. A felkészülési idő alatt építsd fel a tételt.
Én pl. így csináltam
Az első világháborúról és az azt követő békerendszerről szeretnék beszélni.
Először a világháború közvetlen előzményeit mondanám el, majd a szövetségi rendszerek kialakulását és azok közötti ellentétek, az új harci eszközöket, a főbb frontokat,ütközeteket, majd kiemelném a fordulópontot és a békét mondanám el.
Ezt elmondtam, a tanár látta, hogy nem csak a tétel elejét tanultam meg és már is eltelt egy perc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!