Miért kell történelmet tanulni? Hol használja egy átlag ember a töriórán megtanultakat az életben?
Azért tanulod, mert hozzátartozik az általános műveltséghez, ami viszont még egy átlag embernél is hasznos lehet. Vagy ha nem is hasznos, azért semmiképpen sem haszontalan. Fontos megismerni a múltat, mert abból épül fel a jövőd. Azért kell tanulnod, hogy megismerd a politikát és a rendszerek fejlődését. Azért tanulod, hogy ne rekedj a tudatlan bunkók szintjén.
Meg egyébként is, az általánosban és a gimiben alakul ki az érdeklődési köröd. Valakit a földrajz fog megragadni, valakit meg a töri. Fontos, hogy megadjuk a lehetőséget ezeknek a tantárgyaknak is.
Én például világéletemben utáltam a kémiát, és bár tudom, hogy sosem fogom használni, megértem, miért kell tanítani. Végül is közülünk kerülnek ki majd a jövő nagy kémikusai, és ha nem tanítanánk őket az általánosban, hát akkor sosem ismernék meg a tárgyat.
Meg arra is jó, h csomó fogalmat fog ismerni az ember, amit különben nem ismerne pl. rabszolga, feudalizmus
gyarmat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!