Hogyan zajlik az angol középszínű szóbeli érettségi?
Azt tudom, hogy több részből áll pl. képről beszélni, de nem tudom konkrétan őket és ezeket szeretném megtudni.
Köszönöm
9 témakörből kell készülni, ezek:
család
emberek
környezet
iskola
munka
életmód
pihenés
utazás
tudomány és technika.
Üdvözlettel és sok sikert kívánva: egy tanár
Én holnap megyek szóbelizni.
Nálunk az angol középszint úgy zajlik, hogy bemegyek. (nyilván) Bemelegítő kérdéseket kapok, például nálunk ezekre lehet számítani, hogy:
- Mit reggeliztél?
- Tudtál aludni? Izgulsz?
- Hogy vagy? stb.
Aztán a borítékok közül húzok egyet, amiben csak egy szám lesz. A tanárnőnk előre lediktálta a 20 tétel részfeladatait, tehát mi tudunk készülni rá rendesen.
Minden tételhez először 3 kis kérdés kapcsolódik. Pl: hogy töltöd el a délutánjaidat, mi a legszebb gyerekkori emléked, van-e háziállatod.
Utána jön egy szituáció, amikor elénk rakja nyomtatva a feladatot, amit ugyanúgy előre megadott és a legtöbbet órán volt lehetőségünk gyakorolni.
Majd jön a nagy tétel, amikor önállóan egy adott témáról kell kifejteni a véleményed. Itt is kapunk nyomtatott lapot, amin rajta lesz pl. egy kép az egészséges kajákról és egy kép az egészségtelenekről. Lesz pár szempont is, mi alapján kell összehasonlítani.
És ennyi.
Igazából én az angoltól tartok a legjobban, nagyon félek... Csak lenne már vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!