Szóbeli érettségin milyen segítségek vannak?
Jövőhéten érettségizek, és érdekelne, hogy amikor húzok egy tételt... akkor arra csak a témakör,tétel cím lesz felírva, vagy adnak kérdéseket, szempontokat is? (Melyik tantárgyaknál?)
Valamint, törin lehet atlaszt használni? Vigyek, vagy adnak? Illetve, ott adnak valamilyen segítséget, vagy rögtön nekem kell nekiállni?
Magyarból, amikor vannak novellák, vagy esetleg versekről szóló tételek, ott adnak valamit?
A vázlatot, amit felkészülési idő alatt írtam, azt felolvashatom, vagy elkérik?
Igazából nem egy színvonalas iskola, alig kaptunk információkat, 4-es átlaggal zártam, de a tudásom 0 :(
Mennyire "lökdösik" át az embert, ha nagyon nem megy neki? Igazából a minimum pontokra hajtok... kivéve töri, az gyatra!
Van a telefon, a közönség és a felező.
Jah, nem. Az más. Itten tudsz részletesen tájékozódni:
A vizsgaleírásokat kell nézni. Meg esetleg itt:
És még erre is rá szoktak itt kérdezni egy csomószor, bár a te kérdésed erre most nem vonatkozik, de hátha később ez is érdekel:
A 41.§ a kedvencem.
Ha te is úgy állsz hozzá nem basznak ki veled, csak rád ijesztenek előtte, hogy hú mindenki megbukik. Nálunk egy ember bukott 1 tárgyból, mindenki másnak meglett, sőt az egyik leg szigorúbb és köcsögebb tanár mondogatta a buktató tanárnak, hogy ugyan már nem volt ez olyan rossz add meg a kettest. De nem adta, de totál 0 tudása volt.
Már most kezd el a tételeket tanulni nem olyan nehéz napi mondjuk 10 tétel délelőtt 5 délután 5 és akkor 1 hét alatt letudod.
Kérdések nem igazán vannak, kihúzod, hogy pl Arany János kezdeti korszaka, leülsz elkezded írni majd hívnak, elmondod amit tudsz és ekkor jön a tanár azt kérdezi amit kihagytál, szóval mindent megkérdez. Persze ha egy szót se tudsz szólni akkor neki nincs mit kérdezni. Ahhoz meg nagy tehetség kell, hogy kettes szint alatt teljesíts.
Talán a verseket megkapod szóval odaadják neked az ilyen könyvet amikbe benne vannak de nem biztos. Ezt a tanárnak el kellett volna mondania. Ott van előtted a lap de amit nyilván 5 perce lerítál el tudod mondani, persze bele nézhetsz, hogy hopp erről nem beszéltem, nem kérik el csak a végén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!