Miskolci Egyetemen, programtervező informatikus szakon tanulok éppen, a mostani két félév alatt nem lett meg a 30 kreditem. Mi a teendő?
Nem tudom, hogy ez pontosan hogy van. Nálunk ilyen volt:
Felvehetted a tárgyaidat meg minden, de félév végén, ha még volt fenálló tartozásod, ami a te esetedben a tandíj, akkor a Neptun nem enged vizsgát felvenni.
Második eset: a tantárgyaidat se veheted fel.
Szerintem az első eset a lehetséges, és akkor ha átkerülsz fizetősre, akkor van lehetőséged a félév végéig összekaparni a pénzt :)
Nem tudom elképzelni azt, hogy miért maradnál meg államin.
Ha a tanulmányaid végén jársz, és azért nem jött össze a 30 kredited mert már a legtöbb modult teljesítetted, és emiatt nincsen már annyi felvehető tárgy, akkor szerintem kérelmezhetsz kreditarányos fizetést. 1 kredit=5000 ft körül volt nálunk.
Vagy félreértelmezem? Nem könnyű az informatikus szak. Nem sikerültek jól a vizsgáid, és nem jött össze a 30?
Augusztus legeslegvégén küldenek egy e-mailt, hogy megszívtad. Tavaly azt hittem, hogy megúszom, de kb aug. 29-én jött a levél. Tárgyaid simán felveszed, annyi, hogy majd szeptember elején kiírnak egy tételt 200e ft-ról. Ezt elég befizetnek a szemeszter végéig, de fontos, hogy vizsgák előtt feltétlenül fizesd be, mert vizsgát akkor nem fogsz tudni felvenni. Jövőre húzz bele és visszavehetnek jó tanulmányi eredménnyel! :)
Szé... Al..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!