Miért nem megy a tanulás? (több lent)
Figyelt kérdés
Kb 2 hét múlva szóbeli érettségi, és semmit nem tudok. SEMMIT. Tanulom a témaköröket, de hiába, semmmi nem marad meg. Megtanulom, elmondom magamnak, aztán egy kis idő múlva teljesen elfelejtem... tényleg teljesen, 0, semmi nem jut eszembe. Természetesen nem most kezdtem el tanulni, régóta tanulom, de már abbahagytam, mert teljesen felesleges időpazarlás... milyen módszereket tudnátok javasolni?2015. jún. 7. 22:20
1/2 anonim válasza:
Nem tudom, mennyire hasznos, vagy hogy neked működne-e, de ha nekem nehézségem van pl. egy törileckével, akkor megpróbálom elképzelni a csatát, a forradalmat, az embereket. Ha így sem megy akkor random hülyeségekhez kötöm az állításokat, pl. az amerikai polgárháborúnál elképzelem, ahogy Észak és Dél beszólogatnak egymásnak, meg ilyesmik.
Irodalomnál mindenképpen nézd meg a költők arcképét, és ahhoz kösd a költészetük jellegzetességeit, szerelmük alakulását (nekem ez sokat segített az évek során).
Nézegess sok képet, próbáld meg elképzelni, amit tanulsz, keress érdekességeket. Szerintem így több ideig lehet emlékezni dolgokra.
2/2 A kérdező kommentje:
Én alapból az a fajta vagyok, magamtól, ösztönösen elképzelem... de így sem marad meg semmi.
2015. jún. 9. 13:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!