Hogyan zajlik a szóbeli érettségi? (kérdések lent)
1. Milyen sorrendben történik a felelés (tantárgyak közt), vagy ez változó?
2. Mennyi időt vesz igénybe egy tantárgy? (10-15perc), illetve, ha mindent elmondtam, ami nekünk a tételben volt, és hamarabb befejezem, mint 10perc, kérdezgetnek még?
3. Mennyi idő felkészülés van a felelet előtt?
4. Angolból miért nincs lehetőség kicsit összeszedni a gondolatokat?
5. Matekból is 50pontos a szóbeli és a 150nek nézik a 25%-át?
6. Mikor huzatnak pót tételt?
7. Felelésnél mennyire gyakori, hogy névsor szerint megy?
Köszönöm a segítségeteket! :)
1. Változó
2. Minden tantárgynak az oktatási hivatal honlapján fent van az érettségi követelménye, ott megtalálod az időt. Nem hinném, hogy mindent el tudsz mondani egy tételről 10 perc alatt, ha mégis, akkor a tanár dönt efelől.
3. Azt hiszem, fél óra, két-tannyelvűsöknek több.
4. Egyik nyelvből sincs. Ilyen a rendszer.
5. Azt nem tudom, hogy 50 pontos-e, de az egésznek nézik a 25%-át.
6. Ha az elsőről semmit nem tudsz- nem érdemes erre menni, mert akkor eleve 3-as lehet a max.
7. A jegyzőn múlik.
Néhány kiegészítés
1. Nálunk tanárfüggő. Ha egy tanár például összesen 2 embert feleltet, nem fognak 1-1,5 óra szünetet rakni a két felelet közé, hanem egymás után amilyen szorosan csak lehet.
5. Közép szinten tudomásom szerint nincs szóbeli (ha jól tudom csak akkor, ha anélkül bukás lenne, de ez se biztos), emelt szinten 35 pont. Szóbelin és írásbelin is el kell érni egy bizonyos %-ot (azt hiszem 20, de ez nem biztos), hogy sikeres legyen a vizsga. Ha ez megvan, akkor egyben nézik a végső %-ot.
7. Az 1.-es kérdéshez hasonlóan. Nálunk legalábbis. Nem raknak diákokat különböző napokra, ha csak néhányan felelnek egy adott tanárnál.
Köszönöm a válaszokat!
#2. Nem értem el írásbelin a 25%-ot, de a 12% felett vagyok, így kell szóbeliznem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!