Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért hívnak mindenféle ócska...

Miért hívnak mindenféle ócska szakot "mérnök" - nek?

Figyelt kérdés

Ma olvastam az egyik ismerősöm bejegyzését, hogy jaj de nehéz a vizsgaidőszak egy leendő mérnök számára. Megnéztem, hogy milyen mérnöki is pontosan, na ez kiverte nálam a biztositékot.

No name Kaposvári egyetem: lótenyésztő és lovassport szervező mérnök!

Wtf? Utána felnéztem a felvire és elcsodálkoztam, mennyi "mérnöki" szak van. Mérnöknek nevezzük azokat, akik tényleg azok is pl. Gépészmérnök, villamosmérnök, mérnökinformatikus stb.

Nincs igazam?

Én mérnökinformatikusnak tanulok

2015. máj. 29. 23:01
 1/6 anonim válasza:
56%
Lótenyésztő mérnök ? O_o azigen.... Én gépészmérnöknek tanulok szerintek az kicsit közelebb áll a mérnökhöz :D
2015. máj. 29. 23:13
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a pálinkamester szakmérnök a kedvencem.
2015. máj. 29. 23:38
 3/6 anonim ***** válasza:
2015. máj. 29. 23:40
 4/6 anonim ***** válasza:
75%
Azért a kaposvári egyetem nem noname, ha agrár beállítottságú vagy akkor vagy az van vagy a gödöllői.
2015. máj. 29. 23:53
 5/6 anonim ***** válasza:
49%

Hagyjuk már ezt a sovinizmust... a gépészek szerint csak a gépész a mérnök, esetleg még a villamos, de a mechatronikus már biztosan nem. A mérnökinformatikus az csak programozó, az építész meg egyenesen művész.

Jobb lenne, ha nem attól érezni magát valaki Janinak, hogy ő "mérnök", hanem attól, hogy mit tud vagy mit nem tud. Például te értesz a lovakhoz?

2015. máj. 30. 10:45
 6/6 anonim válasza:

Tudtátok hogy eredetileg csak a földmérőket nevezték mérnöknek? Én geoinformatikus lettem, jelentős nemzetközi tudományos háttérrel, most mégis szopok, mert a mi szakunkat nem minősítették mérnökinek, így egy szájjalbaszott vízgazdálkodási szakmérnöki továbbképzésre nem tudok jelentkezni, mert egyből elhajtanak, mondván hogy nem vagyok mérnök.

A nemzetbiztonsági mérnök ismerősömet meg csont nélkül felvették ugyanoda, hiába nincs fingja se az egész témáról.

2015. aug. 16. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!