Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Sajnos a fiam nem igazán...

Sajnos a fiam nem igazán járkál be középiskolai óráira. Viszont még tanköteles. Hány igazolatlan óra után jelenthetnek fel?

Figyelt kérdés
2010. febr. 26. 11:02
 1/9 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem odaírni, hogy most van neki 9, abból 2 jogtalanul lett beírva, mert vitt igazolást arról a napról, viszont amiért nem kéretszkedett el kapott 2 igazolatlant büntetésből....
2010. febr. 26. 11:07
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

nekem olyasmi rémlik, hogy talán 20 igazolatlan után értesítik a szülőt, 30-nál pedig kiraknak. de mivel ő tanköteles, így nem rakhatják ki.

de: ha valamely óráról talán 30%-ról hiányzik, vizsgát kell tennie. valahogy így van.

de szerintem valahogy fenyegesd meg, hogy járjon be.

2010. febr. 26. 11:32
 3/9 A kérdező kommentje:
Na épp most hívott osztályfőnöke, hogy 9óra után feljelent. Ez lehetséges? Ha igen akkor mi várható?
2010. febr. 26. 12:53
 4/9 anonim ***** válasza:
Bocsi, hogy így kioktatlak, de szerintem nem a jogi következményekkel kellene foglalkozni. Ha a gyerekem nem járna suliba, magasról tennék rá, hogy feljelentenek-e, vagy sem... Na meg, hogy jár-e utána családi pótlék, nem igaz???
2010. febr. 26. 18:31
 5/9 anonim ***** válasza:

elméletileg első igazolatlan után küldnek levelet a szülőnek, és 10 után jöhet az egyéb pl. a feljelentés.

összesen 250 órát lehet hiányozni utána magántanulóként kell befejezni az évet.

2010. febr. 26. 19:47
 6/9 anonim ***** válasza:
Elvileg 10 felett büntetHETNEK.Gyakorlatilag kimegy valaki a gyermekjólétitől,és elmagyarázza,hogy ne lógjon,meg megnézik a családi körülményeket.Büntetés valószínűleg nem lesz.Mellesleg szerintem röhej az egész,10 igazolatlan messze nem rendszeres iskolakerülés.Nekem most 6 van(Többnyire első órák reggel,lusta voltam felkelni,pl osztályfőnökire.:D),és nincs különösebb baj a jegyeimmel,ha nem is vagyok a legjobb sem sajnos.(4 körül,de jobbat akarok,mert komolyabb szakra szeretnék menni.)Egy 18 éves,nem tanköteles gimnazista.
2010. febr. 27. 20:25
 7/9 anonim ***** válasza:
első vagyok. mondjuk én is az utolsó éveket rendre 10 feletti igazolatlanokkal zártam,de osztályfőnök sose értesítette az én szüleimet. de volt olyan osztálytársam aki rengeteget lógott, s azokat értesítette is. gondolom az osztályfőnök is láthatja, hogy ki az aki nagyon belemerülhet, s így időben próbálja figyelmeztetni a szülőt.
2010. febr. 28. 14:31
 8/9 anonim válasza:

A középiksolában mint általániosban 250 órát lehet hiányozni.Év végén tájékoztatják a szülőt,hogy mnnyit hiányzott,he nem kérdezi előbb.És az hoigy magántanulóként kell befejezni az évet,baromság.Ugyanis magántanuló az lehet akinek tanulási problémája van,egyéb elfoglaltság,nyomós ok,hogy az legyen.AZ ember csak úgy nem lehet magántanuló.Még van családlátogatás meg ilyenek,hogy jogosult-e a gyermek a magántanulói jogra.Tehát ha 250 órát túl lépi akkor osztályozó vizsgát kell tennie(készségtantárgyakból nem lehet osztályozó vizsgát tenni,amennyiben pl tesiből túl lépi a hiányzott órák százaléka a 30 százalékot évet kell ismátelni)

Véleményem szerint rá lehet bírni egy gyereket h bemenjek az órákra.

Nevelés kérdése....

2010. márc. 5. 12:09
 9/9 anonim válasza:

A feljelentés annyit takar, hogy az iskola értesíti a lakóhely szerinti jegyzőt. Valószínűleg először a gyermekjóléti szolgálat veszi fel a családdal a kapcsolatot, és ha nincs eredmény, akkor szabálysértési eljárás indul, amikoris a jegyző figyelmezteti a szülőket vagy pénzbírságot is kiszabhat, mert ha nem gondoskodik a szülő arról, hogy a gyermeke iskolába járjon, az szabálysértésnek minősül.

Legalábbis nálunk ez az eljárás.(önkormányzatnál dolgozom)

Azt nem tudom, hogy hány igazolatlan óra után köteles az iskola jelenteni...

2010. márc. 5. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!