Sajnos a fiam nem igazán járkál be középiskolai óráira. Viszont még tanköteles. Hány igazolatlan óra után jelenthetnek fel?
nekem olyasmi rémlik, hogy talán 20 igazolatlan után értesítik a szülőt, 30-nál pedig kiraknak. de mivel ő tanköteles, így nem rakhatják ki.
de: ha valamely óráról talán 30%-ról hiányzik, vizsgát kell tennie. valahogy így van.
de szerintem valahogy fenyegesd meg, hogy járjon be.
elméletileg első igazolatlan után küldnek levelet a szülőnek, és 10 után jöhet az egyéb pl. a feljelentés.
összesen 250 órát lehet hiányozni utána magántanulóként kell befejezni az évet.
A középiksolában mint általániosban 250 órát lehet hiányozni.Év végén tájékoztatják a szülőt,hogy mnnyit hiányzott,he nem kérdezi előbb.És az hoigy magántanulóként kell befejezni az évet,baromság.Ugyanis magántanuló az lehet akinek tanulási problémája van,egyéb elfoglaltság,nyomós ok,hogy az legyen.AZ ember csak úgy nem lehet magántanuló.Még van családlátogatás meg ilyenek,hogy jogosult-e a gyermek a magántanulói jogra.Tehát ha 250 órát túl lépi akkor osztályozó vizsgát kell tennie(készségtantárgyakból nem lehet osztályozó vizsgát tenni,amennyiben pl tesiből túl lépi a hiányzott órák százaléka a 30 százalékot évet kell ismátelni)
Véleményem szerint rá lehet bírni egy gyereket h bemenjek az órákra.
Nevelés kérdése....
A feljelentés annyit takar, hogy az iskola értesíti a lakóhely szerinti jegyzőt. Valószínűleg először a gyermekjóléti szolgálat veszi fel a családdal a kapcsolatot, és ha nincs eredmény, akkor szabálysértési eljárás indul, amikoris a jegyző figyelmezteti a szülőket vagy pénzbírságot is kiszabhat, mert ha nem gondoskodik a szülő arról, hogy a gyermeke iskolába járjon, az szabálysértésnek minősül.
Legalábbis nálunk ez az eljárás.(önkormányzatnál dolgozom)
Azt nem tudom, hogy hány igazolatlan óra után köteles az iskola jelenteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!