Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemről kijelentkezés után...

Egyetemről kijelentkezés után fizetnem kell? Mik a teendők?

Figyelt kérdés

Most vagyok első éves (2 félévet elvégeztem, a másodikat most, most jönnek a vizsgáim) egyetemista egy vidéki egyetemen, de váltani akarok egy budapestire, így oda beadtam a felvételit. Nagy eséllyel fel is fognak venni oda a pontjaim alapján. Most ha onnan kiiratkozok, akkor vissza kell fizetnem a két félèvet?

Mikor kell onnan kiiratkoznom? Mikor megtudom, hogy felvettek-e, azután?

Valamint ha onnan kiiratkoztam, van még más teendőm azzal az egyetemmel?

Előre is köszönöm a segítő valaszokat! :)

2015. máj. 22. 20:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Én is hasonló cipőben járok. Információim szerint az ösztöndíj 50%-át kell visszafizetni. Elvileg majd ha kiiratkozunk, 1-2 hónappal utána fogunk kapni egy levelet az Oktatási Hivataltól, és abban le lesz írva minden. Meg lehet részletfizetést kérni, ami azthiszem úgy van, hogy havi 25 ezret kell fizetni addig, amíg el nem fogy a 'tartozás'.
2015. máj. 23. 01:53
 2/5 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm!!!

Remélem normális megoldásunk lesz erre! :)

2015. máj. 23. 05:26
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia! Ha alapképzésen vagy, akkor fizetned kell, ha osztatlan képzésen, akkor nem. :) Alapképzés esetében legkésőbb az első félév, osztatlan képzés esetében pedig a második félév után lehet úgy kiiratkozni, hogy ne kelljen fizetni. Ha biztos vagy benne, hogy felvesznek, akkor gondolom nem fogod megcsinálni a vizsgáidat, emiatt nem lesznek teljesítettek a tárgyaid, ezek után pedig fizetni kell. Egy bukott kreditért 1500 Ft a büntetés, viszont azt tudni kell, hogy ez maximalizálva van, tehát maximum 18000 Ft büntetést írhatnak neked ki, függetlenül attól, hogy a bukott kreditjeid alapján ettől többet is kellene fizetned, mondjuk 30000 Ft-ot. Tehát ha olyan sok kreditet buksz, hogy kijön 30000 Ft mondjuk, akkor is csak 18000 Ft-ot kell kifizetned. Szerintem, akkor ráér a kiiratkozás, ha felvettek a másik helyre, aztán más teendőd már nincs is vele. Nem hinném, hogy az ösztöndíjat vissza kell fizetni, legyen az szociális, vagy tanulmányi. De ebben nem vagyok biztos.
2015. máj. 23. 08:47
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!!!

Megcsinálom a vizsgáim egy részét, mivel ugyanarra a szakra megyek át, csak várost váltok, így elég sok tárgyamat nagy eséllyel (legalábbis remélem) elfogadják!

És akkor ez a visszafizetés hogyan működik?

Valaki járt már így?

2015. máj. 23. 09:53
 5/5 A kérdező kommentje:
Szerintetek mikor érdemes a kiiratkozási kérelmet benyújtani? Ha megtudtam, hogy felvettek (ami nagyon esélyes, a tavalyi ponthatár szerint 20 ponttal több van nekem), vagy előtte már?
2015. máj. 28. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!