Kémia-Matektanári kar mennyire nehéz?
a tanári szakokra nem az elit jelentkezik, és szerintem ezt tudják is
szerintem elvégezhető, ismerek olyat aki ilyenre jár (EKF-re) és nem igazán volt sok ember aki 300 pont fölött jutott be
Kedves Első Hozzászóló!
Úgy gondolod, hogy tanárnak csak buta és béna ember megy?
Nem ismerem a szakot, a maga szintjén biztosan megvan a nehézsége. Úgy gondolom, kellő szorgalommal és kitartással teljesíthető.
Az első válaszoló nem én vagyok ugyan, de itt kérdezte valaki, hogy vajon tanárnak "buta és béna" emberek mennek -e, erre válaszolnék.
Ilyen megfogalmazásban a feltevés nyílvánvalóan hamis, hiszen aki megkapta a tanári diplomát, az már valamit letett az asztalra. Szóval igenis okos, értelmes embereknek kell leniök a végzett tanároknak.
Másrészt az egy másik felvetődő probléma lehet -amire bizonyára a Tisztelt első válaszoló gondolhatott- hogy a végzett tanárokon kívül lehetnek olyanok, akik jobbak az adott szakmán belűl, sőt ez még igaz is, különösen az általános és középiskolai körökben, sokan pl. csak kényszerből tanítanak, nem elhivatásból.
A dolog háttere azért elég összetett, több szemszögből vizsgálható, nem is akarom most itt ezt tovább fejtegetni.
(A felsőoktatásban más a helyzet).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!