Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan tanuljam/érthetném meg...

Hogyan tanuljam/érthetném meg a kémiát?

Figyelt kérdés
7.-ben ötös voltam kémiából, de 8.-ban elhanyagoltam és szeretném ha a nyolcadikos anyagot is érteném. Milyen módon tanuljam meg(az egész tankönyvet nem fogom elolvasni) ?

2015. máj. 21. 19:07
 1/7 A kérdező kommentje:
Esetleg tudtok olyan könyvet amiben rövid vázlatok vannak kémiából(7. és nyolcadikos anyag) ?
2015. máj. 21. 19:10
 2/7 anonim ***** válasza:
Én már hatvan éve ezen fáradozok, de még nem sikerült.
2015. máj. 21. 19:15
 3/7 anonim ***** válasza:
Szia! Mit nem értesz? Szívesen elmagyarázom.
2015. máj. 21. 19:20
 4/7 A kérdező kommentje:
huu...hogy is kezdjem :D van az amikor C+O2->2CO (vagy valahogy igy, és direkt valami egyszerűbbet irtam. Tehát azt nem értem, hogy miért kerül ilyenkor miért kerül a kettes a C elé :D ? Csak bonyolultabbakat....
2015. máj. 21. 19:33
 5/7 anonim ***** válasza:

Nos, szén és oxigén reakciójáról van szó, ez egy egyenlet, az egyenlet lényege ugyanaz mint a matekban, a két oldalnak egyenlőnek kell lennie, jelen esetben a két oldalon az atomok számának meg kell egyeznie

C + O2= CO

ez a szén-monoxid képződésének egyenlete

-bal oldalon 1 oxigén-molekula van, ami 2 atomból áll -----> O2, tehát ott 2db O- atom van

-jobb oldlaon a CO-ban 1db O-atom van, ahhoz hogy egyenlő legyen a két oldalt az O-atomok száma, jobb oldalon a CO elé kell egy 2-es együttható, de ezzel nemcsak az O-atomból veszünk kettőt, hanem a C-atomból is, tehát jobb oldalon 2db C-atom van, bal oldalon csak egy, így bal oldalon a C elé is kell egy kettes, így a helyes egyenlet: 2C + O2= 2CO

2015. máj. 21. 19:37
 6/7 A kérdező kommentje:
Na modtmár kezdem érteni :D egy kicsit bonyolultnak tűnt... amúgy ezt igy a tanárom nem magyarázta el. És köszönöm a választ :)
2015. máj. 21. 20:13
 7/7 anonim ***** válasza:
Szívesen! :) Ha van még valami, itt megtalálsz. :D
2015. máj. 21. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!