Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy kell tanulni? Mi a...

Hogy kell tanulni? Mi a technikája?

Figyelt kérdés

Az iskolában nem tanították meg, hogy kell tanulni csak elvárták, hogy tanuljuk meg.

Hogy kell új ismeretanyagot elsajátítani?

Szellemi téren. Az más, hogy valaki megmutatja akár többször is és a gyakorlatból megtanulja az ember.

Mondjuk nyelvet,matekot. Hogy tudom megjegyezni.

Van mikéntje a tanulásnak?Hogy könnyebb legyen.

Hogy lehet megjegyezni ami elolvas az ember?

Az nyilván nem várható el, hogy 3 db 600 oldalas könyvet fog annyiszor elolvasni amíg meg nem jegyzi.

Szóval nem tudok tanulni!

Nyelvet,matekot hogy kell tanulni. Esélyem sincs semmire.

2015. máj. 19. 11:07
 1/3 A kérdező kommentje:

Pedig jó lenne ha tudnék mondjuk angolul. Ha valamihez nincs érzékem a matekon kívül akkor az a nyelv.

Persze nyelvi környezetben ez is más.

Felnőttként elég nehéznek érzem. Nem is tudom gyerekként, hogy voltam rá képes.

Azzal, hogy elolvasok valamit nem marad meg bennem.

Ráadásul koncentrálni sem tudok.

2015. máj. 19. 11:09
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia, sajnos ennek az egyetlen módja ha "kényszeríted" magad, hogy koncentrálj.

Csak az angollal kapcsolatba tudok tanácsot adni.

Rakd rendbe a környezeted először, végezd el a házimunkát stb.

Készíts be "nasit" (vagy akármit amit szivesen eszegetnél közbe)

Youtubon van "study music". Tanulás közben fülesen mindig azt hallgatom. Tényleg segít a koncentrációban. (Mozárt és más klasszikus zene is bizonyítottan pozitív hatással van a memóriára)

Haladj szépen lassan mondatonként. Ne csak magolj, hanem próbálj logikát találni abban amit olvasol, úgy könyebb megtanulni. (lehet valami teljesen hülyeség is aminek nincs értelme, a lényeg, hogy neked segítsen)Nem tudom mennyire vagy vizuális fajta de képzeld el az magadban amit olvasol. (Nem úgy mint egy történetet, hanem magukat a szavakat)

Hidd el a tanulás legnehezebb része az, hogy elkezd.

Ha már eleged van a tanulásból, akkor lazulás képpen nézz filmeket sorozatokat (angolul!!!)

Nem akarok hazudni, szerintem ez segített a legtöbbet nekem.

Az elején alig értettem valamit de később egyre jobb lettem. :)

2015. máj. 19. 14:21
 3/3 anonim ***** válasza:

Matekban tudok tanácsot adni: Először is meg kell találni a megfelelő, jó felépítésű szakirodalmat. Szánjunk tehát bőven időt erre, egy igényes, jó nyelvezetű könyv nagymértékű segítséget ad céljaink megvalósításához.

Azért mondom ezt, mert manapság sajnos viszonylag sok a silány, rossz tárgyalásmódú könyv, különösen igaz ez az egyes tankönyvekre.

A másik dolog, hogy a tanulmányozandó könyv kiválasztásakor kellően tájékozódjunk az adott szakirodalom megértéséhez szükséges előismeretekről, és olyant válaszzunk, melynek szinvonala és tárgyalásmódja igényeinknek megfelel. Ehhez célszerű az előszót átolvasni, ebből rögtön kiderül hogy elég -e mondjuk egy általános iskolai szintű előismeret, vagy esetleg felsőbb matematikai ismeretek szükségesek.

Igen fontos tehát, hogy "ne vágjuk nagy fába a fejszénket" mert akkor nagy valószínűséggel meggyűlik a bajunk adott esetben egy teljes témakörrel.

Ez általában egy tipikus eset, lényegében itt arra próbáltam rámutatni, hogy az egyes fejezetek meg nem értése gyakran a hiányos, nem megfelelő előismeretek következményeként okoztatik.

A matematikával kapcsolatban még fel kell hívni a figyelmet ezenkívül egy döntő súlyú, bizonyára már sokak által megtapasztalt tényre: Ne bemagolni próbáljuk a definíciókat, tételeket, stb. inkább törekedjünk a megértésre, ill. a megfelelő gondolatmenet kiragadására. Próbáljuk az új ismereteinket a korábbiakkal összhangba hozni a megfelelő analógiák megtalálásával.

Ezáltal fognak végülis a fejezetek összefonódni, és egy egységes ismeretanyagot képviselni.

Nagyjából ennyi, amit szükségesnek tartottam, remélem segít valamennyire.

2015. máj. 29. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!