Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a gazdasági...

Miért van az, hogy a gazdasági szakoknál a bekerülésnél a legelőnyösebb a töri, az elvégzésnél a matek, a munkánál pedig a nyelvtudás?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy a töri emelt szint könnyebb mint a matek emelt szint. De aztán ha végzett az ember egyikre sem lesz szüksége pályakezdőként. Pedig etetik az embert, hogy a közgazdászok azok számolgatnak.

2015. máj. 15. 10:29
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Jó kérdés. Én töri közép + angol emelttel kerültem be. Matek érettségim szar lett, ezért sokat szívok. Nyomatják a sok matekot csak nem tudom, hogy minek, mert soha nem fogjuk használni.
2015. máj. 15. 10:34
 2/5 A kérdező kommentje:
Én meg a munkakeresésnél szívok az angol miatt. :D
2015. máj. 15. 10:39
 3/5 anonim ***** válasza:

"közgazdászok azok számolgatnak"

Ez egyrészt attól függ, hogy milyen munkaterületen dolgozik. De tény, hogy sokszor még ők sem számolnak ténylegesen, csak számokat ütnek be egy programba ami kiszámolja helyettük. Viszont értelmezni, következtetéseket levonni, már nekik kell.

Amúgy részben megválaszoltad a kérdésed. Töriből sokaknak könnyebb leérettségizni, mint matekból. Az egyetemen a tárgyak 80-90%-ánál biztosan beköszön a matek, elenyésző az olyan, ahol szóba se kerül (talán jogi ismeretek tárgy az egyetlen).

A nyelvtudás meg szerintem egyértelmű. Ha nincs, nem tudsz üzleti kapcsolatokat építeni, tehát sikeres sem lehetsz a munkádban.

2015. máj. 15. 12:04
 4/5 Kacsa Tibor ***** válasza:
74%

Igazság szerint a töri szükséges ahhoz, hogy átlásd a korok fejlődését, azt, hogy a különböző dolgok, problémák felmerülésének milyen okai voltak, s hogyan oldották meg azokat. S a közgazdaságtan tanítása/tanulása során sűrűn feljönnek a történelmi dolgok.

Másrészt a matematikára azért szükség van. Egyrészt azért, mert a közgazdászok azért erősen számolgatnak, később a munka terén is. Persze ez attól is függ, hogy milyen területen helyezkedsz el. Példának okáért, ha piackutatói területen dolgozol majd, akkor ott erős elemzéseket végezned, ahhoz kell a statisztika, ahhoz pedig a matek is. A könyvelők pedig folyamatosan számolnak munkájuk során. Bár egyetemen a legtöbb matekos tárgy szórótárgyként funkcionál, tehát arra vannak, hogy aki nem arra a szakra való, az kihulljon :D

A nyelvtudás pedig a munkáltató szemszögéből fontos. Manapság elég sok vállalat rendelkezik valamilyen szintű külföldi kapcsolattal, azokhoz pedig szükséges, hogy a munkavállalók egymaguk is elboldoguljanak velük.

2015. máj. 16. 09:30
 5/5 anonim ***** válasza:
Kinek mi a nehéz.. Nekem pl a matek emelet könnyebb lenne, mint a töri, de az angol emelt lenne a legkönnyebb. Szóval én angolból csináltam emeltet. De ha abból nem lehetett volna, akkor inkább a matekot választottam volna, és nem a törit.
2015. máj. 16. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!