Első szakma miért nem ingyenes?
Hány éves korig lehet az iskolában ingyenes szakképzésben részt venni?
Nappali rendszerű iskolai oktatásban abban az évben kezdheti utoljára a tanuló a tanévet, amelyben betölti a 22. életévét
munkaügyi központon keresztül jelentkezhetsz még tanfolyamokra.de ott nem igazán válogathatsz.
21-22 éves korig ingyenes nappali tagozatban.erről már lecsúsztál.
oktávnál pl van részlet fizetés.
tanulás mindig kifizetődő,ha jó szakmát választasz
Nos. Azért nézzük csak át, amit írsz. Ha megvan főiskolára a pontod, miért nem mész? Akármit is mondasz, azért a diploma is ér valamit, ha közben gyakorlati helyet keresel magadnak (később a teljesítményedtől függően teljes munkaidős állást is kaphatsz). A SZÁMALK pedig egyébként "magán" jellegű iskola, ott a szolgáltatásért kell fizetni, akárcsak a META-ban. Akárhogy úgy van hirdetve, hogy államilag támogatott, nem is a tandíjért fizettél anno, hanem a szolgáltatásért. Jobban utána kellett volna nézned, mielőtt beiratkozol.
A másik: 2014 óta megváltoztak a törvények, mivel még fiatal vagy és tanulnál, jobban tetted volna, ha tájékozódsz (erről is). 21 éves korig ingyenes az első szakma, ahelyett, hogy gyárba mentél volna, én másik iskolát kerestem volna (ha már az elsőt otthagytam..) Azért ilyen drágák egyébként, mert rengeteg gyakorlati óra van hegesztőnél is pl, sok felszerelést biztosítanak, amik nagyon drágák, de hála istennek némelyik fiatal gondolkozik, és 21 éves kora előtt elkezd valami szakmát tanulni.
És az Isten szerelmére, ha államira felvennének fősulin, mi a rák haragjáért nem jelentkeztél még??? Csak úgy mondanám, a főiskola is ugyanolyan drága, és ha jól csinálod, a diplomád többet fog érni, mint egy hegesztő szakma... de nem is folytatom, mert csak felidegesítem magam. Így elrontani a életet!...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!