Kik állították össze a 2015-ös középszintű matek érettségit?
Figyelt kérdés
Arcátlanság, hogy a középszintű matek érettségiben olyan feladatok voltak, (gráfelmélet, statisztikai úgy mint, módusz, medián) amik főiskolai illezve egyetemi tananyagok. Ezeket a témaköröket általában nem gyakorolják be középiskolában. Jövőre meg majd integrálni kell?2015. máj. 8. 23:43
11/32 Tom Benko válasza:
Amúgy direkt a kedvedért megnéztem - általános iskolában, ötödik osztályban vannak móduszra, mediánra feladatok, bár nem nevezik őket néven. Szerintem nézz utána, mit is tanítanak egyetemen, főiskolán, hogy legközelebb ne beszélj marhaságokat.
12/32 anonim válasza:
Egyébként ha még a paraméteres egyenlet miatt hisztiznél, azt bizonyos szintig megérteném, mert habár tananyag és bármikor benne lehetne az érettségiben, idén volt először, hogy ilyen feladat került az írásbelibe. Ha volt már előtted valaha a korábbi évekből feladatsor, észrevehetted volna, hogy gráf, módusz, medián kb. minden évben szerepel benne. Nem kell meglepődni rajta. Főleg mivel az egyik legkönnyebb része a tananyagnak.
13/32 anonim válasza:
Az nem volt igazi paraméteres egyenlet, ez csak elterjedt. Az egy szimpla egyenlet, ahol x helyett b az ismeretlen. Nur nicht besaren.
14/32 anonim válasza:
A móduszt és a mediánt már általánosban is tanultuk. :D Szerintem korrekt feladatsor volt.
15/32 anonim válasza:
Én ezen a "paraméteresen" kiégtem.xD Az csak egy sima egyismeretlenes egyenlet volt némi alakítás után.Javaslom az emelt szintű tananyagot, na amik ott vannak azok paraméteresek de ez?10.osztályos tananyag.
16/32 anonim válasza:
olvasd majd el a tantervet és az érettségi követelményeket
A vonatkozó kormányrendeletnek nem felet meg a középszintű érettségi, többen jelezték is az OH felé.
Nem volt megoldhatatlan, de volt benne emelt szintű követelmény.
17/32 anonim válasza:
# 16/16 Időpont ma 10:52
Melyik feladat volt emeltes tananyag?
18/32 anonim válasza:
#16: Hát ha ebben volt emelt szint, akkor jövőre elég lesz emeltre mennie mindenkinek!
19/32 anonim válasza:
Ez jó volt. Amiket felsoroltál az mind része a középiskolai tananyagnak. Arról mi nem tehetünk, hogy valami szutyok suliba jártál, ahol nem tanították meg ezeket.
20/32 anonim válasza:
Látom, élvezkedik a lepontozóbrigád, kellemes szórakozást. A válaszok értéke úgysem ettől függ.
#16 elárulhatná ködösítés nélkül is, hogy konkrétan melyik feladatot véli emelt szintűnek.
Esetleg a kettest, amit hatodikban mindenkinek tudnia kell? :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!