Kik állították össze a 2015-ös középszintű matek érettségit?
Nahát azért rajzolni egy gráfot, hogy megvannak adva a fokszámok, és a harmadik féléves operációkutatás kicsit más :).
Ha szerinted ez egy kemény vizsga volt egyetemen be fogsz szarni.
Ha kidühöngted magad, olvasd majd el a tantervet és az érettségi követelményeket, hátha tudsz olyan véleményt is alkotni, ami nem hasraütésen alapul, hanem a tényeken.
Azt nem tudom, honnan veszed, hogy általában nem gyakorolják be, rendelkezel erre vonatkozó felméréssel? Vagy csak te nem figyeltél oda, amikor tanították?
A feladatsort egyébként az Oktatási Hivatal által felkért diplomás szaktanárok állították össze, akik középiskolában tanítanak. Erre általában elismert szakembereket kérnek fel, de a nevük nem nyilvános. Egyebek között azért sem (bár nem elsősorban), hogy a hozzád hasonló dühöngőktől megvédjék őket.
Ezek MIND kötelező (és alapfokú) középiskolai tananyagok.
Emiatt ÁLTALÁBAN begyakorolják, főleg ezeket, mert nevetségesen alacsony szinten kell megtanulni.
Én matekot tanítok, és épp ezek azok a témakörök, amit mindenki azonnal megért, és ebből vannak meg a tuti pontok.
Hova is jártál középiskolába?
Na persze, egyetemen is előfordulnak ezek a címszavak, de jelentősen magasabb szinten. Pl. a gráfelmélet erősen túlzó fogalom itt, egyszerűen pár vonalat kellett behúzni.
Olyan a felvetésed, mint ha azt mondanád, hogy azért ne olvassunk Grimm-meséket, mert az egyetemen tanítanak irodalmat...
(Ja, lehet, hogy csak poénnak szántad...)
ja amúgy relatív, hogy mi a "nehéz"
én is szomorú voltam érettségi után, hogy na elrontottam az életem, a javítókulcs meg sok mindenre ad részpontokat, lesz az egész vagy 80%os amiért tudom sokan odaadnák a fél karjukat, de azért kevésbé szívatósnak jobban örültem volna
Arra mondod, hogy egyetemi tananyag, ami ilyen:
Iluska, Peti, Ilona és Jakab körbe áll. Húzd be Iluska hány emberrel foghat kezet!?
Viccnek is rossz :D
Én örültem, hogy az érettségimen volt 2012-ben gráf. Ezek potyafeladatok.
Én is ki voltam akadva a matekon, mert olyanok voltak benne, amit sajnos mi sem gyakoroltunk.
De azért sajnos vicces lesz attól a kérdésed, hogy a legegyszerűbb dolgokat hozod fel "arcátlanságnak", meg egyetemi anyagnak, amit ha egyszer elmondanak, még egy kisiskolás is meg tud csinálni. Sőt, nem is kell igazából elmondani, mert a függvénytáblában benne van pl. hogy módusz - leggyakoribb elem (csak kicsit "tudományosabban" fogalmazva).
Aztán ki nem tudja megtalálni 10 számból azt, ami a legtöbbször szerepel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!