Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyire veszik szigorúan...

Mennyire veszik szigorúan érettségin, ha "túl sokat" ír valaki?

Figyelt kérdés
Egészen konkrétan arra vagyok kíváncsi, hogy mennyire jelent nagy hibát (vagyis mennyire áll fenn a súlyos pontlevonás veszélye), ha valaki angol emelt szintű érettségin a levélírás (fogalmazás) résznél túllépi a megadott 150-200 szavas felső határt mondjuk akár 50-100 szóval is. Ugyanez a kérdésem a történelem emelt szinttel kapcsolatban is: esszénél illetve a kisebb, könnyebb feladatoknál mennyire szigorú a javító általában, amikor arról van szó, hogy a vizsgázó túlírta a sorokat (2-3, esetleg 5 sorral is)? Van-e valakinek ilyen jellegű tapasztalata, amit megoszthatna? Meg egyébként is, mennyire szokták úgymond "szigorúan" javítani a szubjektívebb jellegű feladatokat az emelt szintet javító tanárok? Köszönöm.

2015. máj. 8. 18:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

1. levél 225 szó fölött 1 pont levonás

2. levél 375 = " = Szóval ha 50%-kal túllépi a felső határt. Törinél nem hiszem, hogy a hosszúság számít.

Szokásról nem lehet beszélni, minden tanár más, de a javítási útmutatót követniük kell.

2015. máj. 8. 18:54
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Pedig adhatnának érte plusz pontot -
2015. máj. 8. 20:38
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
De köszépszinten is levonnak?
2015. máj. 8. 20:40
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az első válaszolónak. Esetleg a történelem emelt szinttel kapcsolatban tudtok mondani valamit, ami ide vonatkozik? Ott mennyire szigorú a javítás az esszéknél? Meg általában véve azoknál a részeknél, ahol írni kell valamilyen vonalra... mennyire lehet túllépni a megadott helyet? ... és különben: mennyire szigorúak úgy általában véve a javítótanárok az esszéknél, a tartalomnál. Csak mert a javítókulcs is sokszor elég szubjektíven fogalmaz.
2015. máj. 8. 20:47
 5/7 anonim ***** válasza:

Elég változó, hogy mennyire szigorúak, mindig az adott tanártól függ. Én két éve emelteztem, eléggé belekötött a javító tanár az esszéimbe, de a faktos tanárom azt mondta, ezekre ő max pontot adna, és fellebbeztünk. Mindegyikért megkaptam a maximális pontszámot végül...

A terjedelemről nem tudok nyilatkozni, de szerintem nem igazán szeretik, ha túlléped a határt.

2015. máj. 8. 20:54
 6/7 anonim ***** válasza:
Ma írtunk kisérettségit töriből, igaz, középszinten, de a lényeg, nekem szokásom rengeteget írni, és most nem hallottam, hogy mondta volna, hogy csak egy oldalt lehet írni, és kettőt írtam, és a végén benyögte, hogy azért majd levon, ha túl sokat ír valaki, mert hogy az érettségin is így van.... Az azért már irtó nagy röhej, hogy az is baj, ha valaki sokat tud!!! Ajánlom neki, hogy ne vonjon le érte :((
2015. máj. 22. 14:13
 7/7 anonim ***** válasza:
6-os: itt nem arról van szó, hogy baj, ha valaki sokat tud, hanem arról, hogy a konkrét kérdésre lehetséges a megadott terjedelemben válaszolni, minden más csak körítés. Ha nem tudsz problémafókuszú esszét írni, akkor azért az annyira nem jó...
2015. máj. 22. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!