Matek emelt szintű szóbeli érettségin mennyire veszik szigorúan a 15 perces időkorlátot?
Figyelt kérdés
Idén fogok matematikából emelt szinten szóbeli érettségi vizsgát tenni, és arra lennék kíváncsi, hogy mi történik abban az esetben, ha letelik a tizenöt perc, de én még nem fejeztem be a mondanivalóm? Nehéz így meghatározni felelés közben, hogy mennyi ideje mondom, az órát meg nem nézegethetem állandóan. Gyakran előfordul ahogy lemérem magamnak, hogy 17-18 percig is eltart egy feleletem, de élesben mit tesznek ilyenkor? Leállítanak, és ahol még nem tartok (pl még nem mondtam alkalmazást), azt úgy veszik, mintha nem tudtam volna? Vagy végigmondhatom ameddig akarom? Sajnos a matektanárom nem tudott egyértelmű választ adni, a szóbeli meg vészesen közeleg, és tudnom kellene hogy mire számítsak. Akinek van bármiféle tapasztalata ezzel kapcsolatban, az kérem írjon! Köszönöm!2012. máj. 31. 21:53
1/5 anonim válasza:
nem voltam még emelt szóbelin (idén én infóból emeltezek), de azt látják h ha tudod v sem. szval ha folyamatosan mondod nem akadozva...meg sztem bele is fognak kérdezni.
2/5 anonim válasza:
Sajnos az időkorlát dolgot nem tudom, de amit az első írt nem így van: Nem kérdeznek bele a feleletedbe. Csak akkor szólhatnak, ha nagyon más irányba indulsz el, mint amiről a tétel szól.
3/5 anonim válasza:
Én is most szóbelizek matekból. Szerintem nem veszik annyira szigorúan az időt. A feladatot mikor adják oda? Amikor kihúzzuk a tételt, vagy amikor már felelünk?
4/5 anonim válasza:
Nézik az időt. A tanárom mondta, hogy ő is vizsgáztató a matek emelt szóbelin, sőt vizsgaelnök, és pont ő nézi az órát. olyan 17-18 percnél szól, hogy még van 2 perce.. és olyan 22 percnél végleg leállítja.
Ebben az időben már a feladat megoldása is benne van. Szóval érdemes betartani azt a 15 percet...
5/5 anonim válasza:
Szerintem, (én így tudom) nekik kell figyelniük az időt és azt figyelik is nagyon, hiszen te panaszkodhatsz is ha tovább feleltetnek a korlátnál, ha jól beszélsz egy adott témáról nem szólnak bele, max akkor ha látják még mondanád, és hogy menj tovább mert fogy az idő, szóval, ha jól tudod, mondjad csak szerintem, majd mondják, hogy akkor kérem fejezze be a lezárással.
Legalább is én így tudom, ha jól tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!