Valaki korepetál engem fizikából? 7. osztályos tananyagról van szó, még egy 1-es és megbukok. Valaki akinek van szabadideje és ért a fizikához segítene?
Hát, márpedig a képleteket muszáj lesz megtanulnod...
Igazából semmi más nem kell hozzá. Sose szerettem, de valamennyire értettem. Itt csak magolni kell.
A nyomás képlete ugye p=F/A, vagyis a testre kifejtett nyomóerő elosztva a test felszínével.
Felhajtóerő: F=Vt*ró f*g, ahol Vt a test térfogata, amit a vízbe helyezünk, a ró f a folyadék sűrűsége, ezt mindig megadják, g pedig a gravitációs gyorsulás, általában ez is meg van adva, egyébként 10 a kerekített értéke.
Magyarán, a képlet azt jelenti, hogy a folyadékba merülő testre a folyadék mekkora felhajtóerőt fejt ki.
Ez lenne az egyik feladat:
Egy 50cm vastagságú jégtábla vízből kilógó része felére csökken,ha egy 100kg-os tömegű ember rálép.
Mennyi a jégtábla területe?
a jég sűrűsége 900kg/m3
Ha le tudnád vezetni és elmagyarázni örökre hálás lennék!!
Kedden írun :(
Ez a kérdés nem egészen érthető, mert nincs benne elegendő ismeret... Valami olyan nincs, ami a tk-ban le van írva, vagy a füzetedben?
EGyébként én gimis vagyok/voltam, nekünk utoljára a lengések, meg hullámok, magfizika stb. volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!