Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van értelme 40%-os középszintű...

Van értelme 40%-os középszintű matematika érettségivel elkezdeni a Széchenyi István Egyetemen a közlekedésmérnöki szakot távoktatási munkarendben?

Figyelt kérdés
2015. máj. 5. 16:29
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen, idén megváltozott, a nyelvvizsgáért járó pontot is be lehet számítani. Azon is elgondolkoztam, hogy halasztok egy évet és addig nézegetem az egyetemi tananyagot majd nekiállok. Amúgy felsőoktatásban tanítottak már nekem nagyon alap matematikát (teljesen alap deriválás/integrálás), hát az is gyengusz lett de sikeres volt a vizsga. Nem sokat tanultam ezere a vizsgákra, leginkább a deriválási/integrálási szabályokat néztem át de feladatokat nem oldottam meg.

2015. máj. 6. 17:35
 12/12 anonim ***** válasza:

Sokan nem vettétek figyelembe, hogy "távoktatási munkarend"-re jelentkezne. Nekem volt szerencsém a közlekedésmérnöki szakot nappali hallgatóként elvégezni, majd rá két évre távoktatási munkarendben közlekedésmérnöki tanári szakot kezdtem el. A két matematika tananyag között ég és föld volt a különbség. Míg nappalin nagyon nehéz a matek és rengeteget kell gyakorolni (gimiben nekem nem okozott nehézséget a matek sőt! matek fakultáción tanultam stb.), addig a távoktatáson az MSc-s matek nevetségesen könnyű volt. Szóval ha a távoktatást választod, akkor nyugodtan elmehetsz a szakra még 20%-os érettségivel is. A nappali szakot viszont nem ajánlom.

Lehet, hogy már elkéstem a válasszal. Ha már túl vagy sz első féléven, akkor írd meg hogy ment. :)

2016. jún. 23. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!