Ti milyen módon készültetek az idei emelt szintű történelemérettségire?
Én tavaly érettségiztem belőle.
Igazából nem vittem túlzásba. A tanáromnak is december végén jelentettem be a szándékomat. Azt mondta, hogy naponta minimum másfél órát kell tanulnom.
Végül az lett belőle, hogy egyszer elolvastam a négy tankönyvet elejétől a végéig, majd érettségi előtt valamivel még gyorsan átfutottam a fontosabb részeket. Szóbelire pedig kaptam nagynénémtől két könyvet, amelyekben ki voltak dolgozva a szóbeli témakörök. Amelyikben rövidebben volt leírva, abból egész becsületesen megtanultam a témaköröket.
Közben pedig csinálgattam néha érettségi feladatsorokat.
Végül 75% lett. Az írásbeli első felén veszettem el a pontok egy részét, mivel ott tudtam meg, hogy nem lehet atlaszt használni :D Az esszé rész az jól sikerült (Klebelsberg, Német külpolitika az 1. világháború előtt, Reformáció MO-n, Rákóczi-szabadságharc összevetése a spanyol örökösödési háborúval). A szóbelin pedig pont azt a tételt húztam ki, amelyiket a legjobban szerettem volna :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!