Menjek kollégiumba?

Figyelt kérdés

Jövőre valószínűleg Bp-en fogok egyetemre járni. Kb 40 perc busszal Népliget, plusz onnan a metró/villamos/stb.

Mennyire érné meg koliba laknom?

Apám nagyon ellenzi az egészet, mert fél hogy elzüllök vagy ilyesmi. Azt mondta, inkább vesz nekem kocsit bejárni...

De ha kell dolgozok is valamit egyetem mellett, hogy fedezzem a lakhatási költségeket vagy nem is tudom... Igazából nagyon tanácstalan vagyok. Valami ötlet?

2015. máj. 3. 00:58
 1/5 hugyosgalacsin válasza:
Csak akkor fogsz elzülleni, ha jó magad több évet akarsz kidobni az ablakon az egyetemen a semmire... Illetve ha azoknak az embereknek a társaságát keresed akik valójában yolo swag pótzh van pót party nincs elvet követik. Kolesz lehet előnyei is ha megtalálod a megfelelő emberek, szoba társakat, egyszerűbb a tanulás ha van körülötted pár ember akivel megtudod beszélni a problémádat, egyedül nehezebb elvégezni mint többen mert ott áramlik az információ.
2015. máj. 3. 01:31
 2/5 A kérdező kommentje:
Hát igen... Meg ugye itthon eléggé alkalmatlan a légkör a tanulásra
2015. máj. 3. 08:51
 3/5 anonim ***** válasza:
egyetemi koleszba csak akkor kerülhetsz, ha elég szociális pontod van. Ilyen pl a távolság. Aki több órányira lakik pesttől annak több szociális pontja lesz. Ígyis elég kevesen jutnak be koleszba aki jóval messzebb lakik, mint te.. Ne vedd el az ő lehetőségüket...
2015. máj. 3. 11:02
 4/5 anonim ***** válasza:
40 perc nem sok, simán megoldható buszozással vagy vonattal. De persze ha menekülnél otthonról már akkor jó a koli. Feltéve hogy társasági, barátkozós ember vagy. Ha nem akkor nem fogod magad jól érezni tök idegen emberek közt.
2015. máj. 3. 11:19
 5/5 anonim ***** válasza:
vannak magán kolik is ahol nem nézik a szociális helyzetet, de az drágább
2015. máj. 10. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!