Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha kettes lesz a szakdolgozato...

Ha kettes lesz a szakdolgozatom, akkor a védésem halálra fognak b. sztatni?

Figyelt kérdés
2010. febr. 21. 12:41
 1/7 A kérdező kommentje:
*védésen
2010. febr. 21. 12:41
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
nem biztos.attól függ milyen a bizottság...meg hogy miért kapsz 2-est..mert összevagdostad v.más okból.
2010. febr. 21. 12:47
 3/7 A kérdező kommentje:
Például, azért mert, nem tudom, úgy megírni, mint ahogy azt ő elvárják. Nem végzek elég kutatómunkát, azon kívül, h beszereztem néhány könyvet, meg letöltöttem egy csomó folyóiratot.
2010. febr. 21. 13:00
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk volt egy csaj, aki téma eredetisége és kidolgozottsága, valamint tézisfelállítás szempontok miatt kapott kettest a szakdogájára, de négyesre védte.

Rá fognak kérdezni, hogy miért követted el azokat a hibákat, amiket, és hogy hogyan csinálnád újra, min változtatnál, tisztában vagy-e vele, hogy mit és hol rontottál el... Biztosan kaptál, vagy kapni fogsz értékelést a témavezetődtől, ahol kifejti, miért kettes, azt tanulmányozd át, és fel is tesz majd ebben az értékelésben kérdéseket, amikre kenni kell a választ.

Ha felkészült vagy, és rávilágítasz arra, hogy milyen módszerekkel kellett volna dolgoznod, akkor lehet jó a védés.

2010. febr. 21. 13:01
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

13:01 vagyok.

Az elvárások tisztázása érdekében beszélni kell a témavezetővel, leülhetsz elé, és megkérdezhetetd, mik a pontos elvárások, és pontosan mondja el. Ezzel nem szerzel rossz pontot, sőt látni fogja, hogy törekszel a jó munkára. Az is segít, ha kikérsz a tanszékről régebbi szakdogákat és beléjük nézel. keress olyat, ami nagyvonalakban legalább passzol a te témádhoz. Lenyúlhatod a szakirodalmait, a stílusát, a formáját.

Aztán tisztázod, mit akarsz írni. Sajna tudni kell, hogy A pontból B-be akarsz jutni. Mi az A és a B? Hogyan jutsz el oda? Ehhez mely szakirodalmak kellenek? Először írj egy két oldalas szakdogát szakirodalom nélkül, ahol mondatonként felvázolod magad előtt a lépéseket, a logikai szerkezetet, hol mit kell kifejteni miről kell bezsélni, azt is beleszúrhatod, hol mit akarsz idézni.

És ezt szépen felnyomod negyven oldalra. ha megvan az alap, akkor már könnyebb.

Hála az égnek én direkt olyan témavezetőt választottam, akivel jól tudtam kommunikálni, tehát nem prof emeritus, aki előtt karót nyel az ember, hanem akinek elsírhattam, hogy reménytelen vagyok, és lövésem sincs. Segítenek, csak segítséget kell kérni.

2010. febr. 21. 13:10
 6/7 A kérdező kommentje:
Ok köszi a válaszokat!:)
2010. febr. 21. 14:41
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem, épp ellenkezőleg, megpróbálják elérni, hogy korrigáld a hiányosságaidat és lehetőséget adnak rá, hogy a védéssel javíts az eredményeden.
2010. jún. 24. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!