Semmelweis főiskolára hány államilag támogatott hely van?
Figyelt kérdés
Mivel erdélyi vagyok, nem igazán vagyok tisztában a magyarországi pontrendszerrel. Rengeteget böngésztem az egyetem honlapján es a felvi.hu-n is, de még így sem vagyok mindennel tisztában. Először is az érdekelne hogy hány államilag támogatott hely van, illetve a fizetéses mennyibe kerül. Azt hallottam hogy 1 millió ft/félév, de a felvi.hu-n mást ír. Valaki tudna segíteni?2015. ápr. 19. 20:33
1/3 anonim válasza:
12 államilag támogatott félévet kap egy hallgató. Nem mondtad, hogy milyen szakra mennél, mert ettől függ a félévek ára.
2/3 anonim válasza:
Semmelweis Egyetem.
az orvosi az tényleg 1 millió körül van, ugyanígy a gyógyszerészet, fogorvosi.
de a többi szak pl biológia kevesebb értelem szerűen.
orvosin 14 félév, többin 12 támogatott félév van.
nézd meg az előző évek pontszámait, meg lehet találni a jelentkezők számát is.
van felvi pontszámító kalkulátor.
ezzel meg lehet érteni az egész számítási módot! én is így értettem meg, beírtam a várható eredményeimet és alul részletesen kiírta hogy mi miért.
3/3 A kérdező kommentje:
Azt hiszen az én megfogalmazásommal van a gond. Itt Erdélyben kissé máshogy vannak a dolgok azt hiszem. Azt szerettem volna megtudni, hogy az állam hány hallgatónak állja az ingyenes tanulást. Pl nálunk bejut egy szakra mondjuk 300 hallgató és ebből 200 ingyenes, államilag finanszírozott helyen van, 100nap pedig fizetni kell
2015. ápr. 20. 20:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!