Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tanulási nehézségeim egyre...

Tanulási nehézségeim egyre rosszabbak. Mit csináljak? 16/L

Figyelt kérdés
16 éves vagyok és évek óta tanulási nehézségeim vannak...pontosabban már 3-4 éve. Nehezemre esik leülni és megtanulni valamit, ha mégis sikerül akkor is csak 1-2 hétig emlékszem a tanultakra. A legkisebb dolgok is elveszik a tanulásról a figyelmem. Tavaly kollégista lettem és akkor a nevelőnő rám kényszerítette a tanulást akkor egész jól ment, de most kikerültem külföldre és év végén vizsgázni kéne fél év anyagából és már csak egy hónapom van. Segítsetek könyörgöm. Nagyon beparáztam...kezdek komolyan félni. Nem tudok leülni a seggemre és tanulni. Segítséget itthon nem kapok mert anya 3 műszakban dolgozik és nem tud segíteni apa ,meg alapból átcsúszott az érettségin szóval felejtős. Ha van valami ötleted akkor légyszíves írd le nekem.

2015. ápr. 19. 00:03
 1/5 anonim ***** válasza:
HA a tanulási nehézségeid egyre rosszabbak akkor az nem azt jelenti hogy egyre jobb tanuló vagy?
2015. ápr. 19. 00:47
 2/5 anonim ***** válasza:

Leülni a seggemre, és nekiállni tanulni nekem is nehéz. Ezért színes ábrákat készítek, és ezeket fel-le járkálva próbálom memorizálni, miközben vmilyen szöveg nélküli relax zenét hallgatok. Ha a színes ábrás módszer nem alkalmazható, akkor igyekszem rímekbe szedni vagy vmilyen történetbe foglalni a tanulnivalót.

Remélem segítettem, sok sikert! :)

2015. ápr. 19. 00:56
 3/5 A kérdező kommentje:

Első válaszoló. Nem ez azt jelenti, hogy a legkisebb tanulnivaló is gondot okoz.

Második válaszoló. Köszönöm a tippet. Holnap ki is próbálom.

2015. ápr. 19. 02:22
 4/5 anonim ***** válasza:

Én is rettentően nehezen tanulok. A legtöbb dolognak hétvégén ülök neki, és azt tapasztaltam, hogy az a legjobb, ha felkelek, gyors zuhany, reggeli után rögtön a jegyzeteimnek ülök neki, minden egyéb teendő és netes böngészés helyett, mert amúgy elragad magával a semmittevés és az istennek sem tudok nekiülni a tanulnivalónak. :)

Írd össze egy pici füzetbe, hogy az adott napon miket tűzöl ki megtanulandó célként, és szépen haladj vele. Közben tarthatsz szüneteket, de ne nyújtsd őket túl hosszúra, különben nem fogsz visszaülni a tanuláshoz. Felállsz kicsit, mozogsz picit, iszol, eszel, esetleg belelesel valami híroldalba és kész. Facebook, twitter, minden egyéb felejtős, különben beszippant és nem enged. Ezekkel csak este foglalkozz.

Ezt az egy hónapot húzd meg, utána pihenhetsz, ez éltessen. :)) Sok sikert!

2015. ápr. 19. 09:07
 5/5 anonim ***** válasza:
Kár :) (első voltam)
2015. ápr. 21. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!