Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem lesz időm rendesen felkész...

Nem lesz időm rendesen felkészülni az emelt magyar érettségire, mik azok, amiket mindenképpen nézzek át?

Figyelt kérdés

Sajnos nagyon az utolsó pillanatra hagytam a készülést és családi gondok miatt a következő két kétben nagyon kevés időm jut majd bármire. A magyart viszonylag rendszeresen tanultam a 4 év alatt, és most tudom, hogy buktam az 5-öst, meg a jó eredményeket, de azért szeretnék valamennyire felkészülni. Mire gyúrjak rá nagyon?

Köszönöm, ha segítetek!

2015. ápr. 18. 17:53
 1/6 anonim ***** válasza:
Az összefüggésekre. Nagyon sokat számít, ha azt látják, hogy van egy átfogó képed térben és időben. Elemzésnél különösen. Azért igyekezz minél több időt fordítani a tanulásra. Például a napközbeni utazást. Tömegközlekedésen olvashatsz is, de az is jó, ha felolvasod a tételt és felveszed telefonnal. Azt séta közben is lehet hallgatni. Igyekezz hatékonyan kihasználni az időd, ez a továbbtanulásnál még jól is fog jönni :) Jó tanulást! :)
2015. ápr. 18. 18:15
 2/6 anonim ***** válasza:
Nyugi! Nálunk tökre lusta lány 60%osra írta meg a magyarját,a szóbelire mindenképp készülj mert ott tudnak főként szívózni. Igaz én nem emelteztem amgyarból de nekem ezt mondták a volt-osztálytársak. Olvasgass a buszon stb és a szóbelire nagyon gyúrj rá.
2015. ápr. 18. 18:30
 3/6 anonim ***** válasza:
Pont az irodalom írásbeli érettségi az, amire szerintem sehogy sem lehet készülni. Nézd meg, hogy kell elemzéseket meg összehasonlításokat írni és ennyi.
2015. ápr. 18. 18:34
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Most is épp itthon vagyok, vendégek vannak nálunk, de bejöttem és a 9.-es füzetet olavasgatom.

A szóbelire mindenképp tanulok majd. Attól félek, hogy az írásbeli első felében nem fogok tudni semmit. :(

2015. ápr. 18. 19:30
 5/6 anonim ***** válasza:
dehogynem! kitartás sokkal nagyobb baj ha idegeskedéssel őrlöd magad mintha nem tanulsz semmit,higgy nekem tapasztalat nekem sikerült idegeskedéssel elrontani emelt érettségit.
2015. ápr. 19. 00:46
 6/6 anonim ***** válasza:
Tőlem nagyon messze áll az emelt magyar érettségi, de esetleg összeírhatnál egy nagy időbeli áttekintést (mint ami a történelem atlaszok hátuljában szokott lenni), ahol leírod az adott kort jellemző fogalmakat, stílusokat, fontosabb embereket, előző korszakból áthajló maradványokat, változásokat, ellentéteket - magyarán egy nagy összehasonlítás egy megfogható idősíkkal. Nem tudom érted-e mire gondolok. Ez hasznos, ha vizuálisan szeretsz tanulni, meg ismeretlen íróknál is be tudod nagyjából határolni hova tartoztak, mi jellemezhette őket, csak abból, hogy mikor írtak.
2015. ápr. 25. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!