Én most jelentkeztem 9. évfolyamra egy gimnáziumba és már felvételiztem is, felvesznek oda ahova szerettem volna. De rájöttem hogy mégse szeretnék oda járni. Az első félévet jövőre még itt akarom tölteni, de hogy utána hogy felvételizek újra?
Még ne előítéleteskedj. Lehet, hogy mégis jól fogod érezni magad abban a suliban, ahova felvettek. :) MIért nem akarsz mégsem oda járni?
Amúgy nagyon bonyolult átmenni másik iskolába, kell az igazgatóval tárgyalni többször is, némely esetben különbözeti vizsga is kell (ha pl erősebbe mész). De semmiképpen sem járathatják veled újra a 9.-et, ha már egyszer elvégezted.
Régen úgy volt, hogyha nem tetszett a suli, még "szülői kérésre" évet ismételhettél, ez az újrafelvételizést jelentette, de ez idén volt utoljára, beszüntették. Szóval már ilyet nem lehet csinálni, csak az átmenéses mód van.
Nos egy helyi iskolába fogok menni, ahol lakok, de most rájöttem hogy nem lesz alig barátom. A 34 emberből akit felvesznek már 26-ot ismerek hogy ki az + én de őket nem annyira szeretem őszintén szólva. Egy barátom lenne ott, az is egy lány. Na jó a maradék 8-at még nemtudom kik de akkoris, ha a másikba mennék, már lenne 2 barátom, és még 32 ismeretlen ember akikkel sokkal jobba lennék, mert értelmesebbek.
Amúgy Krúdy Gyula gimnáziumba (Nyiregyháza, nagyon erős, és sokkal erősebb mint ahova most jelentkeztem) szeretnék újrafelvételizni. Sok matematikai versenyes eredményem is van, megyei első, másodikból sok, országos első egyszer lettem az Alapműveletin de ebben az évben megint megnyerhetem, középfokú angol nyelvvizsgám is megvan, valamint angolból is voltam már megyei versenyen helyezett meg a fizika is erősségem. Ötös tanuló vagyok és nem vagyok olyan aki halálraunja magát tanulás közben. Így hallva simán felvennének. De nem mind arany ami fénylik. Eléggé pimasz kölyök is tudok lenni sajnos meg általában türelmetlen. Persze ezen tudnék változtatni ha oda kerülök. Édesanyám sajnos nem szerette volna eddig hogy elmenjek a kisvárosból ahol lakunk, ezért nem is jelentkeztem a Krúdyba, és mostis csak félévkor engedne el, akkoris csak a Krúdyba, mert közel van és megbízik a suliban, mert a lánytestvérem zeneművészetibe ment Debrecenbe és nagyon rossz jegyei voltak. De én nagyon szeretnék átmenni a Krúdyba. Volt már akinek sikerült azt tudom. De mit tegyek? És nagyon megnyugtató ez hogy nem kellene majd évet ismételnem. De komolyan mondom, akikkel egy osztályba leszek nagyon bunkók, mindegyik egytől egyig sajna. Meg a Krúdy sokkal jobb középiskola mint ez, és ez a középiskola matekszaka igazából nem is matek, olyanok is jönnek ide akik hármas-négyesek matekból és azért jönnek erre a szakra mert a matekosok kapják a legjobb tanárokat.. Egyébként vannak olyan tanulók benne akik simán nyernek megyei versenyeket is de ők az általános iskolájuknak köszönhetik a tudásukak. A tanítás szintekkel alacsonyabban van itt mint a Krúdyban, és egy biztosabb jövőt tudhatnék szervezni. Meg jobban is élvezném ott magam.. De köszönöm a válaszaitokat. Amúgy valakit ki kell dobni a matematika tagozatról hogy én bekerüljek?
"kéne adni egy esélyt "
- szerintem meg nem. Nehezebb félévkor átmenni. Erős középiskolába kell járni! Csak onnan lehet továbbmenni. Az időd meg drága!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!