Milyen módszereket tudtok puskázásra?
hát, konkrétan a puskázást nem helyeslem.
de pl. ha puskát írsz, sk!!!, az nagyon jó módszer arra, hogy
- rendszerezd és megragadd a lényeget,
- ismételd az anyagot
- ezáltal jobban emlékezetedbe vésed.
Sőt, írd meg nagyobb, és kisebb példányban.
Fontos, hogy te szedd össze a forrásból, és te írjad.
ellenkező esetben jó nagy butaságok kerekedhetnek, és rosszul tanulhatod meg.
ti. akkor is tanulsz, ha nem akarod.
Beírod a telefonba a leckét, vagy lefényképezed vele.
Kis cetlik eldugva a blúzod alá, vagy a zsebedbe.
Ha hosszabb a lecke, akkor harmonika alakúra hajtogatsz egy papírcsíkot, és úgy írod rá.
Ha csak néhány évszám, vagy szó kell akkor azt apadra is le lehet firkantani.
Nos, a legfontosabb, hogy ésszel csináld. Tehát szelektálni kell az anyagot: a fontosat megtanulni (akár címszavakban) és hozzá olvasni a rizsát, hogy bármihez hozzá tudj szólni. A nehéz, csak bemagolható anyagot (évszámok, egyenletek, képletek stb) puskázd csak ki. És nagyon fontos, hogy te magad írd a puskát. Ez nem csak azért kell, mert így jobban megragad és ha véletlenül mégse jönne össze, akkor is tudsz írni valamit, hanem mert így jobban átlátod a puskádat és gyorsabban, eredményesebben tudod használni.
Néhány módszer:
-szokásos kis papírlapra (csak akkor ha sok anyag van és tudod, hogy a tanár nem figyel) Ha nagyon sok lap van, tedd a zsebedbe és azután az öledbe, a pad alatt nem látszik. Persze óvatosan kell csinálni, tehát nem mereven bámulni a térded :) Ha csak 1-2 lapra írtál teheted a papír alá is, bár én ezt nem szeretem, mert így a doga végén nehéz feltűnés mentesen elrakni.
-papírzsebkendőre írva: ez akkor hasznos ha tényleg csak 1-2 évszám vagy képlet nem jut eszedbe. Amikor szükséges egyszerűen előveszed, széthajtod, gyors pillantás a belső oldalra írt puskára és kifújod az orrod (vagy úgy teszel)
-ha lány vagy szoknya belső oldalára (kb térdig érő szoknya az ideális) vagy neylon harisnya alá
-ha elég széles a pad akár a bokádra is írhatod: felteszed a bokád a térdedre és máris olvasható
-tenyeredbe: itt javaslom a zselés toll használatát(pl arany színű, ami nem feltűnő): könnyebb felírni és egyszerűen ledörzsölhető
Ezek mind működnek, de én azt tapasztaltam , hogy a puskázáshoz is tehetség kell :) van akinek egyszerűen nem megy. És a legfontosabb: a lényeges dolgokat meg kell tanulni!!! Nem véletlenül tanítják, szükséged lehet még arra a tudásra. Csak sajnos az oktatási rendszer olyan, hogy sok fölösleges, száraz anyagot is meg kell tanulni, amit soha többé nem használsz és másnapra amúgy is elfelejted. A puskázás csak ennek megkönnyítésére használd.
fizikán számológéppel kellett számolni dogánál, és mindenki a telójába írta a puskát xD amúgy én kis lapokra szoktam írni, és vagy a doga alá rakom, vagy -ha pucsi van rajtam- akkor az ujjába, vagy a tolltartóm alá, padba.. meg padraírni is lehet =D Kémia dogánál amikor tanár óra elején a naplót írja , akkor szoktam mert mindig hátul ülök és nem veszi észre:D
az vicces volt xD
5 puska a pad tetején, füzet nyitva, képlet másol, tanár odajön hozzám -segíteni! észre se vette hogy puskáztam XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!