Hogyan tudnék hatékonyabban tanulni, a memóriámat javítani?
Sziasztok! Lehet, hogy butaság ,amit kérdezek, illetve talán az is, hogy itt teszem ,de tényleg érdekel. Szóval, az utóbbi időben vettem észre, hogy hiába töltök elég sok időt a tanulással, nem ragad meg tartósan a tudás. Lassan is fogom fel, amit olvasok, van, hogy egy A/4-es oldal törit a könyvben háromnegyed óráig nézegetek. Úgy érzem,hogy nem tudom,hogy kell tanulni ( a jegyeim 4-5 zömmel) , nem érzem a technikáját. Ilyen van? Úgy érzem,hogy ez baj lesz hamarosan,mikor egyetemre mennék, ahol többszáz oldalt kell majd nagyon rövid idő alatt megtanulni, stb.
A másik gondom, a memóriám, a koncentrációm. Észrevettem, hogy például ha matekfeladatot csinálok, hatalmas pontatlanságok miatt mennek el a feladataim. Elsietem a dolgot, nem teszek tizedesvesszőt, ilyenek... Borzalmasan ideges vagyok a dolgozatok után,hogy hogyan írhattam ekkora marhaságokat...
Esetleg betudhatóak ezek a dolgok a kialvatlanságnak? Előfordul,hogy a héten sorozatban 5, max 6 órát alszok, és bár nem érzem magam kifacsartnak,esetleg lehet köze hozzá?
Bármilyen tanácsot elfogadok! Köszönöm.
Szia!
Egy időben nekem is sok bajom volt a tanulással, mostanában viszont már sokkal jobban megy. Az én módszerem az, hogy alvás után kezdek tanulni. Ha csak egy órát is alszok előtte, az is bőven elég, mert közben kiürülnek a fejemből a dolgok, amik csak zavarnának a tanulásban. Ha viszont gépezés, tévézés után kezdek tanulni, sokkal kevésbé értem a dolgokat, nem maradnak meg a dolgok a fejemben. A másik dolog, hogy minden olyan dolgot ki kell zárni, amik elvonják a figyelmedet. Ne menjen közbe a tévé, ne halgass zenét, ne beszélgess. Végül még anyi, hogy én tanulás előtt meg szoktan oldani néhány matekpéldát, amik felpörgetik az agyamat.
Remélem tudtam segíteni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!