Hogyan tudnék hatékonyabban tanulni?
Fontos, hogy sok folyadékot igyál, én nagy tanulások előtt el szoktam menni futni, aztán hideg zuhany, fél óránként 1 kocka fekete csoki. Távolíts el minden zavaró dolgot, ne ágyon tanulj, mert folyamatosan eszedbe jut az alvás, meg hozzá van szokva az agyad ahhoz, hogy ágy=alvás/pihenés, ne facebookozz közbe, ha nem fontos be se legyen kapcsola a laptop. Ezek szoktak segíteni.
Attól függ mit tanulsz. Nekem sem szokott annyira jól fogni az agyam, de szoktam használni szókártyákat, mindmapet, vagy ilyen tanulós programokat, mintha valami kvíz lenne. Megírok magamnak agy 100 kérdést, van hozzá választási lehetőség és azzal gyakorolgatok. Van amikor a tükör elé állok és felmondom a dolgokat, mintha valakinek épp magyaráznám. Ha egy könyvet kell megtanulnod vagy nagyon sok anyagot, én úgy szoktam csinálni, hogy elolvasom a fejezetek címeit, hogy tudjam miről van szó, aztán minden fejezetből elolvasok pár mondatot, hogy legyen fogalmam az egészről, aztán ha van időm elolvasom a könyvet, ha nincs akkor nem. Azt is szoktam csinálni, hogy fontos kulcsszavakat tanulok meg, a kulcsszavakhoz meg olvasgatok dolgokat.
Így mindig megmaradnak a dolgok, és már nagyon könnyen tudok tanulni.
reggel jobban fog az agyad, akkor érdemes tanulni
20 percenként tarts 5 perc szünetet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!