Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem megy a verselemzés. Mit...

Nem megy a verselemzés. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Megírok két teljes oldalt(tőlünk csak ennyit követel még), és a tanár legfeljebb hármas osztályzatot ad rá. Van, amit netről írtam, arra is hármast adott. Órán nem magyarázta el, rá kellett gugliznom a szempontokra is. Írtam már sulis pályázatra is novellákat, és nincsenek fogalmazási problémáim. Mi alapján értékelik, hogy kinek hármas és kinek ötös? Ennyire pofára menne a dolog?

Egy dühös diáklány.

2015. márc. 8. 21:13
 1/3 anonim válasza:

Szia!

A leírtak alapján nem tanít a tanár. Annyit tudsz tenni, hogy a szempontokat "kiguglizod" és azokhoz a SAJÁT szavaiddal írsz. A tanárok ismerik az ilyen netes elemzéseket, ismerik az adott tanuló szókincsét, helyesírását. Jobban értékelik, ha rákeresel, átfogalmazod és úgy írod le ( ha tényleg nem megy). Amúgy ha írtál novellákat, akkor a tanár nagy valószínűséggel olyan minőségben várja el tőled a beadott feladatot. Ja, és figyelj a külalakra, elrendezésre. Sokat dobhat rajta, ha szépen van írva, nincs belefirkálva vogy hibajavítózva. A szempontokat külön bekezdésekbe írd, kb. 1 ujjnyi távolságra kezdd el a lap széléről. Így este fél tízkor ennyit tudtam írni, remélem segítettem. :) sok sikert!

2015. márc. 8. 21:28
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm, ment a zöld mancs!

Az a problémám, hogy eddig is így csináltam, és így is csak hármast kapok. Sajnos nem tud a novellákról, mivel új tanár, és nem vagyok vele jóba.

Abban reménykedem, hogy érettségin nem ő javít! :)

2015. márc. 8. 21:44
 3/3 anonim válasza:
Ebben az esetben szerintem próbáld meg megmutatni neki, hogy mit nyertél/ írtát. Ha nem régóta tanít, akkor biztos nem hallotta még, hogy mit tudsz. Ezt az tudná orvosolni, ha tájékoztatod erről. Hidd el, soo esetben csupán az a probléma, hogy nem ismer a tanár. Sok sikert :) !
2015. márc. 9. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!