Ameoland kérdése:
Hogyan tudhatjuk meg, hogy milyen szakmai irányokban lehetnénk jók?
Figyelt kérdés
Tudom, nem egyedi eset,hogy egy fiatalnak elképzelése sincs,hogy mit is kezdjen az életével. Aztán tanári vagy családi elképzelésekre hallgatva elindul valamelyik úton. A fő,hogy mennyi lesz a fizunk, ha elvégezzük az adott szakmát/szakot,ugye? :)
Belecsapunk mindenbe, bizonytalanok vagyunk az elhivatottságunkkal kapcsolatban és reményvesztetten hagyjuk ott, vagy érzelemmentesen, esetleg gyötrelmek között szerezzük meg végül a képzés végén a bizonyítványainkat és dolgozunk benne.
Vannak tesztek, elvileg vannak jelek,hogy mi felé érdemes orientálódni,de ezek sok segítséget még nem adtak.
Nektek volt valami,ami tudott segíteni ebben a nehéz kérdésben?
2015. márc. 7. 12:46
1/1 anonim válasza:
Elsősorban a tanulmányaim, illetve az, hogy miben vagyok jó. Nálam elég egyszerű a dolog, mert kifejezetten mondanám magam magolós alkatnak, tehát valamiből vagy kiemelkedő vagyok tanulás nélkül, vagy hozok egy 4-es (néhány szerencsétlenebb esetben 3-as) szintet, és azoknál viszont egyértelmű, hogy nem a szívem csücskei. Nekem még csak jövőre lesz esedékes a felvételi, de már pontosan tudom, hogy hová szeretnék menni, köszönhetően annak, hogy pont a szakmai tárgyaim egyike az, ami nagyon érdekel, ahhoz pedig még jó érzékem is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!