Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ilyenkor mi van? Bővebben lent.

Ilyenkor mi van? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy egy szakra 400 ponttal lehet bejutni és 50 embert vesznek fel. De mivan olyankor ha pl 70 ember jelölte meg azt a szakot első helyen és mindegyiknek pont 400 pontja van?
2010. febr. 14. 12:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Olyankor nem 400 pont a ponthatár. Az képtelenség, hogy ennyi embernek legyen ugyanannyi pontja. Az ötvenedik emberkénél húzzák meg a határt, és az lesz a felvételi ponthatár. Ha az utolsók között többeknek van ugyanannyi pontja, akkor vagy felveszik mindet, vagy egyiküket sem. Nincs olyan, hogy aki jobban tetszik, azt veszik fel. :)

Legalábbis én így tudom. :)

2010. febr. 14. 12:58
 2/6 anonim ***** válasza:
ez nem úgy működik, h előre megmondják, mennyi lesz a ponthatár. a jelentkezőktől függ. és ha 50 embert vehetnek fel, akkor az lesz a ponthatár, amit az 50. ember elért.
2010. febr. 14. 13:32
 3/6 A kérdező kommentje:
Igen tudom, tudtam hogy az első mondatomból vita lesz. De úgy értettem, hogy ha 50 a felvehető emberek száma és 70-nek van 400 pontja, akkor mivan.
2010. febr. 14. 13:42
 4/6 anonim ***** válasza:
Akkor még se érted...olyn nincs, hogy mindenkinek ugyanannyi, tudod matematika...valószinűségszámítás, ha meg mégis, lenne-ami nincs-akkor egyiket se szerintem, mert túl sokan vannak, azt meg nem tehetik meg, hogy mindet fevegyék, ha nincs annyi hely, de azt se, hogy valakit felvesznek és valakit nem.
2010. febr. 14. 13:51
 5/6 anonim ***** válasza:
Szóval nagy valószinűséggel akkor nem 400lesz a ponthatár, hanem több, mert mindig lesz akinek több van, és akkor akár 480is lehet, ez amúgy bármelyik szaknál előfordulhat, csak kevés a valószinűsége...
2010. febr. 14. 13:52
 6/6 anonim ***** válasza:

Azt csinálják, h 70 embert vesznek fel, legalábbis ebben az esetben azt tartom vszínűnek.

De ha pl olyan van, h van 100 hely. Az első 50 embernek 450 pontja, következő 30-nak 420 pontja, 10-nek 410 pontja, 20 embernek pedig 405 pontja van, akkor eldöntik, h csak 90 embert vesznek fel, vagy 110-et. Ha 90 embert vesznek fel, akkor 410 lesz a ponthatár, ha 110-et, akkor pedig 105. Remélem így érthető:)

Azért irányszám, mert az azért kicsit módosítható. Pl nálunk elvileg 240 az irányszám, de csak 200-an vagyunk:)

De a ponthatárt, ahogy írtam is, utólag húzzák meg. Olyan nincs, h azt mondják, 410 a ponthatár, téged meg nem vesznek fel vele:)

2010. febr. 14. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!