Ilyenkor mi van? Bővebben lent.
Olyankor nem 400 pont a ponthatár. Az képtelenség, hogy ennyi embernek legyen ugyanannyi pontja. Az ötvenedik emberkénél húzzák meg a határt, és az lesz a felvételi ponthatár. Ha az utolsók között többeknek van ugyanannyi pontja, akkor vagy felveszik mindet, vagy egyiküket sem. Nincs olyan, hogy aki jobban tetszik, azt veszik fel. :)
Legalábbis én így tudom. :)
Azt csinálják, h 70 embert vesznek fel, legalábbis ebben az esetben azt tartom vszínűnek.
De ha pl olyan van, h van 100 hely. Az első 50 embernek 450 pontja, következő 30-nak 420 pontja, 10-nek 410 pontja, 20 embernek pedig 405 pontja van, akkor eldöntik, h csak 90 embert vesznek fel, vagy 110-et. Ha 90 embert vesznek fel, akkor 410 lesz a ponthatár, ha 110-et, akkor pedig 105. Remélem így érthető:)
Azért irányszám, mert az azért kicsit módosítható. Pl nálunk elvileg 240 az irányszám, de csak 200-an vagyunk:)
De a ponthatárt, ahogy írtam is, utólag húzzák meg. Olyan nincs, h azt mondják, 410 a ponthatár, téged meg nem vesznek fel vele:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!