Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Más egyetemeken is ez a...

Más egyetemeken is ez a jellemző, vagy csak ahová én járok?

Figyelt kérdés

Leginkább az a bajom az iskolával, hogy marhára rossz a tájékoztatás, úgy am block mindenből. Teszem azt nekem elsőévesként nagyon nehéz volt, kb úgy kezeltek minket, mintha minden magától értetődő lenne, és semmi magyarázat nem kell hozzá.

na meg nálunk minden félévben van projektfeladat, de arról sincs semmi, mindent nekünk kell kitalálni, semmi minta, hogy hogyan is kéne, a tanárok pedig csak nagy vonalakban beszélnek.

2015. márc. 3. 20:53
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem írtad milyen szakon vagy, de hasonló dolgok nálunk is voltak. Én matematikaszakos vagyok. A szakon különböző iskolákból jöttek hallgatók, emiatt különbözőek voltak az előismeretek. A tanárok itt már nem szájbarágósan mondták el az anyagot, az általad felvetett problémát én is érzékelten. Ezt úgy csináltam, hogy ha valami nem volt világos pl. egy előadásban, akkor utánaolvastam. Vagy pl. egy projektnél érdemes megkérdezni a tanárt és elmondani neki, ami nem teljesen világos számodra. Esetleg próbáld meg a csoporttársaidat is megkérdezni és együtt valahogy könnyeben összehozhatjátok.

Az középiskolához képest az egyetemen a tanárok már nem nagyon foglalkoznak azzal, hogy mit értesz, mert magadért tanulsz és akkor úgyis megkérdezed. Nekik már nem is feltétlenül az a feladatuk, hogy úgy kezeljék a diákokat, mint a gimiben. Viszont egyik hátránya, hogy nekik is más az egyértelmű meg neked is és lehet félreértés, de nálunk mindig szívesen vették, ha megkerestük őket, mert elakadtunk valamiben.

2015. márc. 3. 22:44
 2/4 anonim ***** válasza:
71%
Ezért hívják egyetemnek és nem bölcsódének, és ezért kapsz a végen diplomát. Nem pelenkáznak be a tanárok, hanem feltételezik, hogy önállóan oldasz meg dolgokat. Később a főnököd is ezt varja majd el, vagy főnökként te is ezt várod el a beosztottaktpl. Ennyi meg egy bambi, ezen kár megakadni.
2015. márc. 3. 23:24
 3/4 anonim ***** válasza:
78%
Így van, ahogy a második hozzászóló írta, nem kell ezt túlbonyolítani. Felnőtt emberek vagytok, nem a tanár érdeke, hogy minden életképtelen ember diplomához jusson.
2015. márc. 4. 00:19
 4/4 anonim ***** válasza:
69%
Igen, az egyetem nagyfokú önállóságra, önálló ítéletalkotásra, önálló problémamegoldásra, önálló tájékozódásra nevel. Így leszel értelmiségi...
2015. márc. 4. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!