Miből él egy egyetemista nyáron?
Dolgozz, vagy spórolj. Már bocs, de amit itt írtál, az csak önsajnálat. Én is vidáki vagyok, lehet munkát vállalni nyárra, akár még 2 hetes idénymunkák is vannak, más kérdés, hogy mennyit fizet... Csak korán kell elkezdeni, akár már most is lehet menni a különböző szövetkezetekhez érdeklődni. Senki nem mondta, hogy könnyű, de ugye gyerek mellett egyetem, állandó munka nélkül, már az elején tudnod kellett, hogy nem lesz egyszerű.
Egyébként is alapból rossz a hozzállásod, a diákitel, az HITEL! Nem a te pénzed költöd, a saját érdekedben mondom, hogy ne kezeld úgy, mint bevételt, mert csúnyán meg lehet járni, sok ember került már csődhelyzetbe emiatt. Magyarul eddig minden hónapban X tízerez minuszban vagy.
Köszi, de nem ilyen kioktatást kértem. Voltam én már itt Pécsen álláskereső, amikor még nem jártam egyetemre, és 1 év alatt sem találtam munkát.
Amit írtam, az nem önsajnálat, csak egyszerűen kicsit kétségbe vagyok esve így, hogy közeleg a nyár, van egy két éves gyerekem, és teljesen bizonytalan, hogy miből fogunk megélni. És azt a részét nem olvastad a kérdésemnek, hogy nyáron BÖLCSISZÜNET van?
Amúgy tudom, hogy a diákhitel nem a saját pénzem, kérlek külön ezért még csesszél le, de máshogy nem tudnék megélni.
Meg persze, most is mehetnék ide-oda keresni, de nem tudok, mivel reggel 8-tól általában 3-ig órán vagyok, aztán loholok a gyerekért a bölcsibe négyre.
De köszönöm, hogy pazaroltál rám az idődből, igazán nem kellett volna, de azért hálás köszönetem. Remélem a többi válaszoló kicsit több empátiával rendelkezik, és nem kioktatni akar, hanem tanácsot adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!