A legviccesebb kérdése:
Nyelvtani kérdés: Helyes az a mondat, hogy "ateistának vallom magam"?
Figyelt kérdés
Nos, nem vagyok szakértő, de ha vallom magam valaminek, az vallással kapcsolatos, ha meg ateista vagyok, nem lehetek vallásos. Jól gondolom?2015. febr. 23. 12:33
1/3 anonim válasza:
Egyszerűbb az, h Ateista vagyok
2/3 anonim válasza:
Vagy úgy mondod, h "nem hiszek Istenben"
3/3 Andizsuzsi válasza:
Nem gondolod jól, a fenti mondat nyelvtanilag is és tartalmilag is helyes. A vall ige a valamiről való bizonyosság kinyilvánítását jelenti, vallásos esetben Isten létezésében való bizonyosságot, a hitvallás szó rövidülésével. Aki ártatlannak vallja magát a bíróságon, nem feltétlenül vallásos. Ugyan így a szégyent vall, kudarcot vall kifejezéseknek sincs köze a valláshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!