Miért nem záratják be az okj képzéseket?
11/21 A kérdező kommentje:
Tanultam fel is vettek marketingre,angol nyelven nem bűfészakra,de mivel anyuka apuka nem finanszírozza így nemet mondok az okj-re is.
12/21 A kérdező kommentje:
Voltam E-businessen is,a vizsgák előtt közölték,hogy mivel nincsen kiegyenlítve a tandíjam,így sajnos nem engedhetnek vizsgázni(teljesen jogosan).Szóval te csak ne oktassál engem ombre.Mert egyetemre csak az jár akit apuka-anyuka támogat.Vagy legyél olyan kedves,áruld már el nekem,hogy hány árva,intézetisnek van lehetősége Pázmány Péteri körmondatokat papírra vetni testvérem?Az egy másik kérdés,hogy miért nem akarták a szüleim,hogy egyetemre járjak.Mert van pénzük,csak nem a felemelkedésemre.De hátszél nélkül ebben az országban nem lesz megfelelő végzettséged,erre a fejemet teszem.Fel is vettem volna a diákhitelt,na de nem ilyen keretek között.Akkor már inkább tanulok tovább külföldön.Mert ott legalább van is értelme hitelt felvenni,nem úgy mint itt.Ahol hitel után rabszolga leszel.Szóval ha már úgy ki tudtál oktatni,áruld már el nekem szépen kérem:Apád vagy anyád támogatta az egyetemi tanulmányaidat,hogy ij nagypofáfal kioktassál "excelenciám"?Mert igencsak adekvát az,hogy a felsőoktatás materiális alapok nélkül járhatatlan az óhazában ombre.Te csak egy marginális tényező vagy a magyar felsőoktatásban,egy szám.Ezt a számot,pedig apuka-anyuka tette számmá.Úgyhogy nekem ne ugassál,mert a nevenincs okj-k mellett,4szer vettek fel az egyetemre,3 különböző gazdasági képzésre(nem bűfé szakra),csak éppen mindig közbeszólt a pénz,amiben hiányt szenvedtem.Nem tehetek róla,hogy anyád jobban szeretett téged,mint engem.És nem verte szét a családod.Inkább köszönd meg anyádnak,meg apádnak,hogy szeret téged,mert van akit csak használni akarnak a szülei.
13/21 A kérdező kommentje:
4szer olvastam ki a csoportvezető könyvét a marketing a gyarlatbant,azért,hogy vizsgák előtt egy héttel közöljék velem,hogy nincs pénz,nincs tanulás.A bgf-re angol nyelven Commerce and Marketing szakra nyertem felvételt 2 alkalommal tavaly és tavaly előtt is.De pénz nélkül nem megy.Persze az ilyen okostónik könnyen mondják,hogy "tanulni kellett volna".Lefogadom,hogy sokszinűbb a könyvtáram,mint a tied.És a Mensa teszten több pontot érnék el,mint te.Az ilyen anyuka kedvence "tanulni kellett volnások",pont a büfészakosak.Ezek hurrogják le azokat akik nem elégszenek meg a gyenge oktatással.Ezek jelentkeznek nemzetközi tanulmányokra,kommunikáció és médiatudományra és társaira.Remélem,ha a gyerekednek nem tudod majd fizetni a tanulmányait,akkor is mond majd azt neki:"tanulni kellett volna".
Én meg tudlak érteni, kérdező. Főleg, hogy említed a családi hátteret, az igenis nagyon fontos. Talán ha valahogy megpróbálnál kijönni külföldre, valami megbízható közvetítő által akármilyen munkára, csakis pénzkereset céllal, akkor meg tudnád alapozni a továbbtanulásod, amit a szüleid nem tettek meg érted :S Talán akkor megpróbálhatnál kint letelepedni és jelentkezni ide egyetemre. Csak tipp. De mindenféleképpen megértelek és értem, miről beszélsz. /28,N Németországból/
2015. febr. 23. 10:43
Miért zárnák már be az okj képzéseket? Nyílván nem mind piacképes, de valamelyik fontos. Majd ha kórházba mész, mondd meg az ápolónak, fogászati asszisztensnek, gyógyszertári assziszetensnek, mentősnek, hogy használhatatlan a tudása és naív, amiért elvégezte a képzést. A péknek, cukrásznak is. A mérlegképes könyvelőt pedig nem értem miért kellett lepontozni. Nem egy ismerősöm keres jól vele.
Nem lehet mindenki diplomás, hiába vannak sokan elájulva maguktól. Különben is, ott is van jópár felesleges képzés. Nem is egy. Hát még azok milyen pénzkidobások!
Visszatérve az eü okj-kra, nemcsak a magyar munkaerőpiacon, de a külföldin is igen keresettek. Főleg Ausztria, Németroszág. A szakács, pincér, cukrász szintúgy.
2015. márc. 10. 08:35
16/21 A kérdező kommentje:
A mentősöket hagyjuk,mert amikor összeestem a kerepesi út közepén és mentőt hívtak rám ki se jöttek.Az az okj-s barom szórakozott,hogy mérjem meg a pulzusom az ujjammal,mikor már fal fehér voltam.Tőle akár meg is halhattam volna.A gyógyszertári asszisztens aki a gyógyszelobbi felesleges marketingfogásait árulja ész nélkül szintúgy felesleges.A fogászati asszisztens,aki ahoz asszisztál az sztk-ban,hogy kihúzzák az ember jó fogát.Vagy magánrendelőben méregdrágán átverjék szintúgy felesleges.Nem lehet okj-s tanfolyamokkal külföldön jól keresni,mert nem fogadják el a papírt.Esetleg a toalett papírt tudom ajánlani helyette,a rétegeset.Na az kenterbe veri az okj áldiplomát:D:D:D
És ez a nem lehet mindenki ez meg az duma aztán tényleg a legalja.Igenis lehet Dániában ingyen egyetemre járni,lehet külföldön tisztességes bért kapni okj helyett.Igenis felváltotta a szakmát a diploma,már vagy 10 éve.Az érettségi annyit ér,mint a 8 általános.Nem kéne visszamenni a múltba,hogy két kezű szakma,meg cukrász meg anyám kínja.Tudod mennyit keresett egy ismerősöm okj cukrász végzettséggel?28 ezer forintot egy hónapban.Ez az eggyik része,a másik,hogy okj-s papírral nem leszel cukrász.Berakták a konyhára mosogatni,csóri gyereknek annyira nem jutott a fizetéséből,hogy ingázzon rendesen.Miért nem takarja az okj-s "szakma" azt amit leír?Akkorákat hazudnak,hogy beleremeg a fal.Veled egyetemben előző válaszoló.Igenis nincs szükség okj-s képzésre,mert nem vele lehet elhelyezkedni.A gépek korában te csak egy álszent anyuka kedvence vagy előző válaszoló.OKJ=ÁTVERÉS.
17/21 A kérdező kommentje:
A korházi asszisztens,na arra aztán nagyon nagy szükség van:D:D
Inkább tennék fizetőssé az egész egészségügyet,nem lenne annyi beteg,átvert ember.Gondolom téged anyád,apád támogatott,azért akarsz krátert képezni a meccénásokban deficitet szenvedő emberek életében ilyen "szükség van az okj"-ra prostidumával.Neked maximum:D
18/21 A kérdező kommentje:
Attól,hogy a jobb oldal politikája azt hangoztatja,hogy szükség van szegényekre,attól még az összes okj képzés FELESLEGES.
19/21 A kérdező kommentje:
Ha korházba mész te mondd meg az ápoloknak,a mentősöknek,hogy a munkájuk hiábavaló.Mert én magyar korházba nem megyek,szeretnék még életbe maradni:D:D
20/21 A kérdező kommentje:
Nem először hallom ezt,hogy a diploma nem fontos.Mindig csak ganéj alakoktól.De bizony,hogy fontos.Mert nélküle még egy rendes munkát sem kapsz.
Kapcsolódó kérdések: