Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért nem záratják be az okj...

Miért nem záratják be az okj képzéseket?

Figyelt kérdés
Fiatalok ezreinek lopják az idejét,verik át ezekkel a tanfolyamokkal.Miközben teljesen nyílvánvaló,hogy a munkaerőpiacon használhatatlanok az okj képzések.Elhiszem,hogy jó üzlet fejkótát szedni,meg állami kollégiumokat fenntartani olyan iskolai képzésekkel,amik nem jók semmire.De ez aljasság azok a naív emberekkel szemben,akik csak olcsóbban szeretnének tanulni.

2015. febr. 22. 16:22
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
82%
Mert javitjak a statisztikat, addig is kevesebb a regisztralt munkanelkuli.
2015. febr. 22. 16:35
 2/21 anonim ***** válasza:
66%

használhatatlanok???

Én tb-bér szakelőadóit, mérlegképest végeztem és köszi, meglehetősen jól keresek velük.

2015. febr. 22. 16:49
 3/21 A kérdező kommentje:
Ehehehehehe,mennyit keresel ombre?
2015. febr. 22. 16:54
 4/21 anonim ***** válasza:
64%

300 nettót.

Plusz évi 400 cafeteria.

És a mérlegképest is a munkahelyem fizette, nem én...

Kis hülye lúzer, akinek nem megy a tanulás, na az rinyál. Nem a tanfolyam a baj, hanem az, hogy sok hülye jelentkezik, puskázással átmegy, aztán nem ért hozzá. Én bátran mutatom a bizonyítványom, csináld utánam, 15 vizsga átlaából 98%-ot összehozni... és a 15 vizsga három nap alatt ment le, nem egy év alatt.

2015. febr. 22. 17:01
 5/21 anonim ***** válasza:
45%
és ombre az anyád. Bunkó.
2015. febr. 22. 17:01
 6/21 anonim ***** válasza:
82%
Ez nem minden tanfolyamra igaz! Ráadásul sok olyan hely van ahová a munkáltató kér ilyen-olyan papírt amit egyszerűbb LEGÁLISAN beszerezni pár hónap alatt,mint évekig suliba járni.
2015. febr. 22. 17:26
 7/21 A kérdező kommentje:
Hombre spanyolul van,jelentése:ember.Ombre ugyanez szlengben...Szóval,ha felvettek angol nyelvű marketingre a bgf-re,de nem tudom fizetni,mert nem támogat anyuka-apuka.Akkor aztmondod lenne értelme időt áldozni egy okj-s tanfolyamra?Nemhiszem.Inkább egy használtautó,vagy külföldön szerencsepróba.Voltam okj-s is,intézményi kommunikátoron,sportkommunikátoron.Magyarra lefordítva egy forintot nem ér.Azt vágom,hogy van egy-kettő amivel akár dolgozni is lehet,de 95%ában egy nagy humbuk.És még mindig vannak,a főiskolák is alkalmazni ilyen semmire-se jó,fsz-eket.Nagyon jó keress,nem hiszem,hogy azt az okj-nak köszönheti bárki.Volt olyan ismerősöm aki 2-őt is elvégzett,szorgalmason tanult.Most meg próbál egyetemre járni,mert észrevette,hogy elpazarolta a 20as éveinek a felét ilyen hülyeségre.Persze munkát adnak olyan tanároknak akik olyan színvonalú anyagot adnak le ami a világon semmire sem jó.Szerintem az okj-s szakok a tanulás megcsúfolása.Miért nem záratja már be a kormány.Így adhatna egy értelmes utat a fiataloknak,hogy vagy egyetem vagy pénztáros,benzikutas,futár,stb..Miért vannak egyáltalán ilyen képzések?Nagy kábító marketing dumájukat meg leadják képekkel tűzdelve.Szegény fiatal meg akinek le se tolják a szülei a jövőjét,azmeg elhiszi,hogy majd ez lesz a kiút a munkaerőpiacra.Nem,nem az.Okj nélkül ugyanolyan munkát lehet dolgozni,mint okj-val.Nem lenne szabad tanulás címszó alatt,így meglopni a magyar naív fiatalságot.Mert akkor maximum azt fogja megtanulni,hogy a tanulás valami fölösleges eszköz,amiért korán kell kelni,de nem lehet vele keresni semmit.És ez nincs rendben.Hogy szinte már autodidakta módszerekkel versenyképesebb tudásra tehet az ember szert,mint az okj-vel.Én nagyon megszívtam vele,azért van ilyen negatív fennhangom.De mondom,ahány ismerősöm tanult okj-n,teljesen mással foglalkozik,mint amit ott oktattak.Az a baj,hogy az egyetemnek nincs kultúrája itt,mert a magyar fizetésekhez képest drága a tandíj.De az okj nem megoldás,hanem pont a probléma elodázása.Elvesztegetnek emberek 5-10 évet álomvilágra,aztán,meg jön a sírás-rívás,hogy így rossz meg úgy nehéz az ország.Persze,mert az ilyen okj-s képzésekkel húzzák a fiatalok idejét,ködösít az állam.Ráadásul egyre rövidebb időre,egyre több pénzt fognak kérni érte.De az egészet meg lehetne oldani azzal,ha egyszerűen ezt nem vennénk mi fiatalok lehetséges opcióként.Mert nem az.És akkor bezárnának ezek a fölösleges léhűtő szkzp-k.Maradna az egyetem,mint versenyképes tudás.Egyre többen pártolnák az autókat,mert egyetem nélkül az igenis egy munkaeszköz.És vége lenne,ennek a hátitáskás szerencsétlenkedésnek.Egy csomó ember használja ezeket,pedig ha nem menne be egy se.Akkor mindenki a GDP-t termelné és lehet,hogy kevesebben is vándorolnának el.
2015. febr. 22. 17:31
 8/21 A kérdező kommentje:

Sőt ki merem jelenteni,hogy az okj-s képzések hozzájárulnak az ország elszegényedéséhez.Akárcsak az sztk-s intézmények.

Miért adnak egy ilyen ingyenes hendikepet az embereknek?Mikor a valódi világban minden pénzbe kerül.Ha Amerikába fizetős az egészségügy,fizetés az oktatás,akkor mitől érzi magát különbnek a magyar állam,hogy azt képzeli,hogy annyi pénze van,hogy ingyenes módszerekkel támogassa az embereket?A 2000ezres évektől rengeteg ingyenes okj-s képzés jött létre,ami közben fizetős lett,de a minőségén mit sem javított.Akárcsak az állami egészségügy.Elvárják az orvosok a hálapénzt.Közbe meg nem hiszem,hogy sok mosolygós arc kerül ki az sztk-s fogorvosok keze alól.Miért van ehez állami alap?Jó persze egy kötőhártyagyulladással nyílván nem egy magánorvoshoz kell fordulni.De rengeteg embernek munkát adnak és rengeteg embert ezáltal ki is semmiznek.Az okj-s tanfolyamokat be kéne zárni.Pofátlanul semmire se jó képzések.Mint ez a werk stúdió,pff.Az állami egészségügyben meg vissza kéne hozni a vizitdíjat,mert így nagyon megfogják szívni az emberek.Műhibák,munkanélküliek.Közbe meg emelik az egyetemi ponthatárokat,rendszeresen.Hogy ebbe az állam által kreált kráterbe minél több embert bele lökjenek.Ez egy jellemző jobb oldali politika,tömegeket lenn tartani.

2015. febr. 22. 17:58
 9/21 A kérdező kommentje:
AZ oldalon is 2 reklámja lebbent fel az előbb okj-s képzéseknek.Próbálja lenyomni az állam az emberek torkán,hogy minél tudatlanabbok legyenek.A 2 okj-s képzésem alatt a db olyan mondatott nem halottam,aminek hasznát vettem volna az életben.A papírról nem is beszélve.Nevetséges az egész.Miért nem a külföldön való továbbtanuláshoz segítik hozzá a fiatalokat,mint a Milestone Istitute-n.A reklám nagy úr.Én is így dőltem be.Fellebent az interneten,ilyen szki-olyan szki.Ilyen kereskedő,olyan kereskedő.Mobil aklalmazás telepítő?Pff.Hagyjuk már akik a mobilszalonokban dolgoznak közelében se jártak az ilyen képzéseknek.Maguk tanulták ki maguknak és volt alapjuk hozzá,hogy nyissanak egy kereskedést.Ha az embernek nincsen egyetemi végzettsége,akkor magának robizik.Így volt ez 100 éve,így van ez most is.Az elektronikai eszközök,pedig jól eladják ezeket a fölösleges marketing reklámokat.Orosz mintára...Meg a Lengyelek.Hagyjuk már,mikor fog ez az ország csatlakozni a fejlődéshez?Az amerikai gettók úgy néznek ki,mint nállunk a kertes házak.1 gallon benzin meg mindig olcsóbb lesz,amíg ilyen okj-s baromságokkal kábítják a népet.A nyelv vizsgát sem értem.Mert külföldön nem fogják elvárni sehol,akkor itthon meg minek.Bürökrácia.Ezért nem záratják be az okj képzéseket.Minden ebben az országban,az időhúzást,a fölösleges ügyintézést szolgálja.Sosem lesz itt demokrácia.
2015. febr. 22. 18:12
 10/21 anonim ***** válasza:
40%
Azert tanulsagos latni, hogy egy bufeszakra jelentkezo, lusta senki a frisztraciojat mennyire szepen tudja levezetni... Talan ha olyan szakmat keresnel, amire van is kereslet, viszont tanulni kell, nem kene OKJ-ra jarnod.
2015. febr. 22. 18:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!