Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Most érettségizők/zettek ti...

Most érettségizők/zettek ti erről mit hallottatok? Van ilyen? Vagy csak volt?

Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy ugye mindenképp le kell érettségizni 5 tantárgyból (matek,magyar,angol,töri+a választott) de van valami olyasmi, hogy lehet választani + egy tantárgyat amit továbbvihetsz(a jegyét) de nem kell belőle leérettségizni. Én pl.:számtekből érettségiznék, de mivel bioszbol 2 évig ötös voltam(már ntem tanuljuk) ezért azt is tovább vinném, érettségi vizsga nélkül. Létezik ilyen? Vagy félrehallottam? Azthiszem az is meg van szabva, hogy ez a ++ tantárgy(mint nekm a biosz) csak ilyen nehezebbek lehetnek (tesi pl nem) ti erről mit tudtok?
2010. febr. 11. 19:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
480 pont ugye a felvételi pont, ebből 80 a plusz pont, 200 az érettségi pont (2 felvételi tárgyad százalékának összege), és 200 a tanulmányi pont, ebből 100 az összes érettségid százalékáinak átlaga és 100 az évvégi jegyek. Az évvégi jegyeknél 6 tantárgyat számolnak, irodalom, nyelvtan, matek, töri, egy nyelv, és még egy válaszott tantárgy, aminek nem kell megegyeznie a választott érettségi tárgyaddal. Remélem érthető voltam:)
2010. febr. 11. 20:01
 2/12 anonim ***** válasza:

Amikor a pontokat számolják, akkor két eset van. Vagy a 11 és 12.-es jyegeidet nézik + az érettségit, vagy csak az érettségit. (pontosabban megtalálod a felvin, nem szeretném leírni az egészet).

Ugye 5 tárgyból számítanak az év végi jegyek: magyar, matek, töri, egy nyelv és egy választott tárgy. (ez lehet akármi, amit legalább két évig tanultál, pl neked a biosz).

És 5 tárgyból kell érettségizni is: magyar, matek, töri, nyelv +egy választott.

De a két választott tárgynak nem kell ugyanannak lennie. Pl bioszból ötös voltál 11-12.ben (vagy utolsó két évben mikor tanultad) infóból meg hármas. Akkor lehet azt, h bioszból viszed a pontokat, de infóból érettségizel.

2010. febr. 11. 20:03
 3/12 anonim ***** válasza:
Nem kell választani semmit (max gondolatban) automatikusan azt számítják be amivel a legtöbb pontod van...
2010. febr. 11. 20:10
 4/12 A kérdező kommentje:
dehát akkor mindenki igy csinálná nem? az info érettségi sokkal könnyebb mint a biosz...akkor miért érettségiznek bioszbol, ha továbbvihetik a pontjaikat anélkül, hogy érettségiznének?
2010. febr. 11. 20:12
 5/12 A kérdező kommentje:
és ha én leérettségizekk infobol és az 3 as lesz....de én mondhatok annyit hogy köszi nem kérem inkább a biosz 5 ötöseimet amit két év alatt szreztem, azt számitsák bele?? egyenrangu lenne a két év alatt szerzett biosz ötös az érettségivel? nem értem...
2010. febr. 11. 20:20
 6/12 anonim ***** válasza:
De ha vkinek a biosz kell, akkor kénytelen belőle érettségizni...
2010. febr. 11. 20:21
 7/12 anonim ***** válasza:
46%

Te jó ég...NEEEEEEEEEEEEMMM

Nem így...

Összeszedhetsz 100 pontot a jegyeidből, 300-at az érettségidből, 80-at pluszpontokból.

De olvasd el a pontszámítást, ha semmit nem tudsz róla, akkor elég nehéz elmagyarázni...

2010. febr. 11. 20:22
 8/12 anonim ***** válasza:
Hanyadikos vagy?
2010. febr. 11. 20:23
 9/12 A kérdező kommentje:
pluszpont pl az angol középfoku nyelvvizsga?
2010. febr. 11. 20:24
 10/12 A kérdező kommentje:
11
2010. febr. 11. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!