Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Középfokú nyelvvizsgával...

Középfokú nyelvvizsgával kiváltott /emelt szintű/ érettségi ugyanúgy számít mint a normál?

Figyelt kérdés

szóval még 2005-ben lenyelvvizsgáztam,ezzel az akkor még érvényben levő szabályok szerint automatikusan emelt szintű érettségit szereztem belőle..a felvételi jelentkezési lapnál is úgy töltöttem ki a táblázatot h.az emelt szintű 100% érettségi volt..

Az érettségi bizonyítványban viszont külön jelezve van megjegyzések rovatnál,h.nyelvvizsga által kaptam 100%os emelt érettségit..

a kérdésem:ugyanannyit ér így a német érettségim,mintha valóban megírtam volna normál módon 100%ra?

csak mert így a ponsztámító kalkulátor elég jó eredményeket ad ki:)mivel mellette még egy másik emelt szintűm is van,magyarból:)És tök magas pontokat ír ki erre,)csak kiváncsi vagyok,h.ez reálise-e?

2010. febr. 11. 18:43
 1/8 A kérdező kommentje:
*reális-e
2010. febr. 11. 18:44
 2/8 A kérdező kommentje:
amúgy 2007-ben érettségiztem
2010. febr. 11. 18:45
 3/8 anonim ***** válasza:

Attól függ hova jelentkezel. Ha olyan helyre, ahol felvételi tárgy a német, akkor igen, emelt szintű 100%-nak számít. Tehát 100 pont+40 az emeltért. (ha a magyar is felvételi tárgyad, akkor azért is kapsz 40-en pluszpontot, és így már meg van a max 80).

Ha olyan helyre jelentkezel, ahol nem felvételi tárgy a német, akkor olyan, mintha 100%-os közepet írtál volna. (+35 pontot kapsz a nyelvvizsgáért).

2010. febr. 11. 19:00
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Hmm jó kérdés, szerintem menj be a volt sulidba és kérdezz meg egy két tanárt, úgyis benne vannak ők tudnak biztosat.
2010. febr. 11. 19:00
 5/8 A kérdező kommentje:
köszi...tényleg picit zavaros:)
2010. febr. 11. 19:07
 6/8 anonim ***** válasza:
49%
Én valami olyat olvastam, hogy az ilyen kiváltott érettségiket már nem számítják bele...
2010. febr. 11. 19:28
 7/8 anonim ***** válasza:
De beleszámolják. Csak nyelvszakon nem fogadják el. Ha pl anglisztikára jelentkeznél, ott nem fogadják el. Mi zavaros? Azt hittem érthetően leírtam:( (1. vagyok) Kérdezz, ha vmi nem világos!
2010. febr. 11. 19:59
 8/8 A kérdező kommentje:

köszi! nem neked írtam h.zavaros..hanem magára a helyzetre:O..te tökéletesen leírtad köszi.))

amúgy nem nyelvszakra megyek:))

2010. febr. 11. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!