Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 22 évesen még mindig nincs...

22 évesen még mindig nincs fogalmam sem arról, hogy mit szeretnék tanulni. Valaki hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés

22 leszek április elején, 3 éve végeztem a középiskolában, jól tanultam, de fogalmam sincs, hogy mi az ami engem érdekel, mi az a munka, amit elégedettséggel végezhetnék. :(

Először egy évet jártam villamosmérnök szakra, de nem tetszett. Most egy OKJ-n tanulok logisztikai ügyintézőnek. Első évben egészen tetszett a dolog, de most már nem, idén végzem vele.

Most emelt biológia és kémia érettségit akarok tenni, hogy jelentkezhessek orvosira vagy gyógyszerésztire.

Úgy gondolom, hogy ez jó eséllyel tetszeni fog majd, de félek, hogy mégsem.

Kicsit idősnek érzem már magam ahhoz, hogy itt csellengjek.

Valaki hasonló cipőben? Pozitív tapasztalat?

2015. febr. 8. 21:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
70%

Én is hasonló helyzetben vagyok.

2013-ban fejeztem be a gimnáziumot.

Jártam egy évet gazdaságinformatika szakra, de nem tetszet.. most egy másik egyetemre járok, nemzetközi gazdálkodás szakra, de ez sem tetszik.

Én is azon gondolkodom, hogy újraérettségizek. Csak már nincs sok idő, mert feb15-ig kell jelentkezni, meg azt sem tudom, hogy érdemes-e fizetnem két emelt szintű érettségiért 52 ezret, mert lehet, hogy nem fog sikerülni az érettségi olyan jól, vagy az a szak sem fog tetszeni...

2015. febr. 8. 21:13
 2/12 A kérdező kommentje:

Én 2012-ben végeztem. Onnan mentem villamosmérnökire, de kiiratkoztam és gazdaságinformatikára akartam menni...végül nem lett belőle semmi. Most is lebeg picit a szemem előtt, de tudom, hogy nem tetszene. A nemzetközi gazdálkodással is szemeztem, amikor még úgy gondoltam, hogy továbbtanulom a logisztikát...

Milyen szakra szeretnél jelentkezni?

2015. febr. 8. 21:18
 3/12 anonim ***** válasza:

haha,én 26 évesen vagyok így ezzel..

én is most jelentkeztem csak egyetemre,mert mostanra alakult ki egy kép,hogy mi is érdekel.

már gég nem izgulok,hogy 'mi lesz velem'.eddig is volt valahogy.lassan,de biztosan csak-csak megtalálom önmagam

2015. febr. 8. 21:27
 4/12 anonim ***** válasza:
A jogászon gondolkodom.. csak hát az 5 éves képzés, és külföldre nem tudnék kimenni magyar jogi diplomával.. :( Meg a gyógyszerészen is gondolkodtam, de a kémia sosem volt az erősségem.
2015. febr. 8. 21:28
 5/12 A kérdező kommentje:
És mire jelentkezel? Nem lennék a helyedben 26 évesen, de 18 évesen sem gondoltam volna, hogy most ennyire nem fogom megtalálni mi az ami nekem való, szóval az esély meg van rá, hogy ez még most sem fog bekövetkezni. :) ...
2015. febr. 8. 21:29
 6/12 A kérdező kommentje:
4. válaszoló, nagy a dilemma nálad is ahogy látom! :)
2015. febr. 8. 21:31
 7/12 anonim ***** válasza:
25%
Igen, elég nagy a dilemma, teljesen el vagyok keseredve. :( az öngyilkosságon is gondolkodtam már, mert egyszerűen nem tudom, hogy mit tanuljak és szégyellem magam.
2015. febr. 8. 21:35
 8/12 A kérdező kommentje:
Remélem az öngyilkosság csak futó gondolat volt, sajna meg tudlak érteni miatta. Én is eléggé el vagyok keseredve, egyszerűen fogalmam sincs merre tovább. OKJ szinten nem szívesen maradnék, vagyok elég okos, csak azt nem tudom, hogy mi a fene volna nekem jó. Gondolom Te is így vagy a dologgal. Én is szégyellem magam, nem hittem volna 18 évesen, hogy ilyen helyzetben leszek.
2015. febr. 8. 21:39
 9/12 anonim ***** válasza:
70%

azért ne gondolkodj öngyilkosságon,mert nem tudod mit tanulj.nem hajt a tatár.majd kialakul és rájössz idővel,hogy ez butaság.

én nem bánom,hogy így alakult.későn érő típus vagyok.lehet,hogy ha 20évesen kerültem volna egyetemre,végig buliztam volna az egészet.annak sincs sok értelme.

2015. febr. 8. 21:40
 10/12 anonim ***** válasza:
Öngyilkosság?? Na ne vicceljetek, gyerekek! Tudom, még vannak pluszban a kis beszólogatós, kommentelô emberkék is, de nem kell velük törôdni. 28 éves vagyok és áprilistól kezdek Németországban az egyetemen. Egyáltalán nem szégyellem magam egy pillanatig sem, nincs miért. Hosszú út vezetett idáig, de egy tartalmas út és sokat tanultam belôle, quasi formálódtam. Ez egy folyamat. Valakinek elôbb lesz valami, másnak késôbb. Úgyis neked kell majd eltartanod saját magad, ergo a te magad megélhetésérôl van szó, tehát más minek pofázik bele? Én fôszaknak egy kreatívabb szakot választottam, így változatosságot várok majd a munkahelyen és nem valami robot automata melót. A mellékszaknak pedig nyelvi szakot, mert tudom hogy tehetségem van hozzá.
2015. febr. 9. 07:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!